[]

btc nin düşmesinin özel bir sebebi var mı?

bazen fed toplantısı beklenir ya onun gibi bir gelişme var mı bu sıralar? niye düşüyor btc ve diğer coinler? (diğer coinler genelde btc düşünce düşüyor diye biliyorum da yine de sorayım dedim :)




 
düzeltme yapıyor. dolar gibi fed ile veya başka bir kurum ile alakası yok kriptoların.

düzeltmenin mantığı şu: btc'yi 55 bin dolarken alanlar 62 bine gelince satıyor. Böylece satış baskısı geliyor. 58'den alanlar da satıyor "aman 28'e düşecek galiba" diye tırsıp. İşin komik tarafı 62'den alanlar da satıyor. Hatta 64'ten alanlar da satıyor. Bunlar da panik satışçıları. Trend aşağı dönünce satışlar peş peşe geliyor ve btc (ya da başka herhangi bir yatırım enstrümanı) değer kaybediyor. Bu düzeltmeler genelde direnç noktalarında olur. Bu da teknik analiz ile hesaplanır. Atıyorum 68 bin dolar direnç olarak hesaplandı. BTC'ye yüksek miktarda yatırım yapanlar zaten nerenin destek noktası olduğunu biliyor. Desteğe gelince kıramazsa aşağı yöneliyor ve tam orada satış yemeye başlıyor. Desteği kırar ve yukarıda kalırsa yeni desteğe kadar gidiyor. Orada da alış başlıyor falan.

Bu düşüş ne zaman durur? Tabii ki direnç noktasına geldiğinde aşağı devam etmeyip direncin üstünde kalır ise oradan tekrar alım başlar ve yukarı hareket eder.

BTC'nin, doların fed'e göre hareket etmesine örnek verebileceğimiz durumları bir ülkenin btc'ye yasak getirmesi, Elon Musk'ın "BTC ile Tesla satacağız" ya da "BTC ile satışları askıya aldık. Çünkü doğaya zarar veriyor (yersen)" demesi gibi şeyler olabilir.
  • himmet dayi  (18.11.21 23:31:12) 
BTC, bir çok yatırım aracı ve para birimi gibi, ortada çok özel bir durum yoksa, DXY ile ters korelasyon gösteriyor. DXY'nin neden yükseldiği ise gerçek soru.

tr.tradingview.com
  • engelbert humperdinck  (19.11.21 00:45:08) 
Hemen her yıl tüm kripto paralar ve emtialar Kasım/Aralık aylarında düşer, bu bir gelenek haline gelmiştir.

Bu aylar şirketlerin bilanço hazırlıklarının yapıldığı, insanların noel hazırlıklarına başladığı, nakite en çok ihtiyacın duyulduğu dönemdir, o yüzden satış baskısının olduğu dönem diyebilirim, bir de fed'in faiz kararı etkisi de eklenince normal bir durum.
  • solo  (19.11.21 10:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.