[]

Yurtdisindan para gonderimi

Merhaba,

Yurtdisinda calistigim sirket gecen hafta Turkiyedeki hesabima para gonderdi. Buradaki banka paranin gonderilip gonderilmedigini teyit edebilir mi? Bir de bu gerizekalilar dolar hesabina Turk lirasi olarak gondermisler, harika bir zamanlama, bu da bir sorun olacak sanirim.


 
Karşı bankadan swift mesajını temin ederseniz kontrol edebilirler. Bu olmadan da görebilirler aslında, dış işlemlerin kontrolü gerekli. Diğer problem de bir düzeltme mesajı ile çözülür ama biraz zaman kaybı olabilir.


  • orient blue  (18.11.21 20:18:33) 
banka hesaba gelen her parayi gorur. hatta bu dolar olarak tl hesabina geldigi icin arayip sorabilrler. dolar gelmis tl hesabina cevirip aktaralim mi diye? dolar hesabi acarsaniz banka ona da aktarabilirler.


  • helenart  (18.11.21 20:40:45) 
@orient blue swift numarasi paylastilar, bankayla gorustum birsey yok diyorlar. Yani benim sorum para yurtdisindaki bankadan gonderildikten sonra TR bankasina gelene kadar aradaki sureci goremiyorlar mi? Sirket para reject edilirse biz tekrardan dolar olarak gonderecgiz dedi.


  • fearisthemindkiller  (18.11.21 20:58:13) 
@helenart hesaba henuz para gelmemis gorunuyor, bane TR bankasi aradaki sureci gorebiliyor mu diye sordum aslinda. Kargo gibi takip edilebiliyor mu yani. Dolar olarak TL hesabina degil, TL olarak dolar hesabina gondermisler.


  • fearisthemindkiller  (18.11.21 21:02:05) 
takibi sadece gonderici banka yapabilir. alici banka ancak kendine ulasinca bilebilir. hesaba gelince muhtemelen size telefonla ulasirlar (para birimmi ile hesap turu tutmadigi icin).


  • helenart  (18.11.21 21:17:40) 
Subeyi aramak da faydali olabilir, tl hesaba dolar gelince subenin havuzunda bekliyor bazi bankalarda. Subeyi aramak daha hizli sekilde hesaba gecmesini saglayabilir


  • fakyoras  (19.11.21 00:10:47) 
usd swift ile ilgili genel bilgi vereyim.

gönderen banka amerika'da değilse (o ülkenin para birimi usd değilse) önce kendi usd muhabirine, o muhabir de alıcı bankanın muhabirine gönderir parayı. para alıcının muhabirine geçtiğinde alıcı banka tutarı görebilir. muhabir bankalar ortaksa süreç daha hızlı işle(yebili)r. gönderen banka zaten amerikan bankasıysa direkt olarak alıcının muhabirine gönderilir. hatta gönderen bankanın alıcının muhabiri olduğu durumlar da olabilir ki, bu anlık transfer demektir. yani gönderen banka işlemin operasyonunu tamamladığında alıcı banka tutarı direkt hesabında görür.

bu süreç bütün para birimleri için aynıdır. bankalar faaliyet gösterdikleri ülkenin para birimi dışında bir para birimini kullanacaklarsa muhabir kullanmak ZORUNDADIR. bu da swift transferlerinin yavaş işlemesine sebep olur. ortalama 3-4 iş gününü bulabilir. gönderen ve alan ülkelerin resmi tatillerine denk gelirse daha da uzar.
  • posthuman  (19.11.21 10:43:36) 
@posthuman cok tesekkurler, gayet aciklayici olmus


  • fearisthemindkiller  (19.11.21 11:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.