[]

güç kudret dinamizm enerji sinerji vs

önümüzdeki 4-5 aylık dönemde hem 9-10 saat mesaiden sonra kendimde enerji bulmamı hem de geç yatıp erken kalktığım halde uykusuzluk hissetmememi sağlayacak ne alabilirim? legal soruyorum tabii pıtlamayı kastetmiyorum. yan etkileri de makul olsun, 40 yaşına geldiğimde 25'lik taş manitama "kızım nasılsın?" dedirtmesin. çok zararlı bişi peşinde diilim. pharmaton kullanmıştım o da pompalıyor gibiydi ama daha etkili bişilerin peşindeyim. iflas etmek de istemiyorum. her türlü (ilaç, bitki, 31) tavsiyeye açığım ama "düzenli ol programlı ol sabah 1.74 kilometre koş başka bişiye ihtiyacın yok" gibi şeyler istemediğim de anlaşılmıştır bence. şimdiden teşekkürler.




 
bence o dediğini icat eden kişi bill gates'den daha zengin olur. ölüyorum la yıllardır! aslkjadsjklas

şaka bi yana bu tamamen kendini tempoya alıştırmakla alakalı bişi bence. ayrıca ne kadar takviye alırsan al modun düştüğü zaman toparlamak zor oluyor. ha bi de özellikle uyku olayında düzenli olmak lazım. mesela her gece geç yatıyor olabilirsin ama hep aynı saatte yatmalı ve aynı saatte kalkmalısın. atıyorum, her gece 2 de uyuyup hep 8 de kalkarsan vücut bi süre sonra bu tempoya alışıyor. ama bi gece 3 te bi gece 1 de yatıp sabah da alakasız saatlerde kalktığın sürece yorgunluk hissetme ihtimalin artıyor.

bi programda izlediğim uyku uzmanı bi doktor uyku olayının tamamen kişiye özgü olduğunu da söylemişti. hatta bi şuna benzer şeyler söylemişti:

"insanlar uykuda beyinlerinin de dinlendiğini zannederler ama tam aksine beyin genellikle uykuda iken uyanık olduğunuzdan daha aktiftir. gün boyu beyne yapılan girdilerin tasnifi uyku esnasında yapılır. bilgisayar gibi düşünün. gece uykuda olduğunuz zaman beyniniz sanki disk birleştirme işlemi yapıyormuş gibi çalışır. normalde harcadığından daha fazla ya da aynı miktarda enerji harcar. ayrıca nasıl ki her bilgisayarın işlemci hızı, ön belleği falan farklı ise ve aynı işlemi farklı sürelerde yapabiliyorlarsa insanlarda da bu böyledir. doğuştan gelen özellikler sebebiyle kimisinin beyni bu girdileri 4 saatte, kimisininki 8 saatte işler. bu nedenle her insanın ihtiyaç duyduğu uyku süresi bir başkasından farklıdır."

yani demek o ki dış takviyeler bi yere kadar etki edecektir. önemli olan beyni kısa sürede tasnif etmeye alıştırmaya çalışmak (mümkün mü bilmiyorum ama bende işe yarıyo sanki), hem de modu yüksek tutmak lazım gelir. eyyorlamam bu kadar.
  • hevipeyra  (06.06.10 17:42:42) 
@2 sdlkfjsdfk

ya abi diyosun ya dış takviyeler bi yere kadar diye, tamam işte slfkjdslk bi yere kadar gelsinler sonrasına ben bakarım. süpermen olmıcam zaten farkındayım da neticede hep kimyasal olaylar bunlar. normalde 10 saatte uykusu gelir insanın ama insan 1 hafta uyumadan durabilen bi ibne de diyorlar misal. ben o takviye kısmındayım. ne kadar kolaylaştırırsa o kadar iyi.
  • radioheadbanger  (06.06.10 17:57:18) 
@3 adam haklı asdhajdshkas

yasal uyarıcı alıcan abi o zaman. günde 1 redbull olabilir. her gün 2-3 fincan kahve ya da 10 bardak çay içmek olabilir.

ben mesela kimi günler çay içmeyi unutuyorum yoğunluktan falan ya da normalden az içiyorum. böyle günlerin akşamında ölü gibi oluyorum. ama standart olarak o günkü çayımı aldıysam akşam da halsizlik ya da uykululuk hali olmuyor pek.
  • hevipeyra  (06.06.10 18:11:19) 
redbull bi sike yarıyor mu ki? içmişliğim yok ha. göbeğime göbek katmaktan başka işe yaramaz gibime geliyor. deniyim yine de.

ama mevzu kapanmadı! hala bekliyorum şunu al bunu al diyecek cengaverleri.
  • radioheadbanger  (06.06.10 18:16:15) 
ha bi de gene kendimden örnek vericem sana. mesai sonrasında eve gelinen ilk saatlerde koltuğa uzanırsam ya da bilgisayara kitlenirsem direk uykum geliyor ama o ilk 1-2 saati dışarıda ya da evde biraz daha aktif geçirirsem uyumuyorum. mesai temposundan çıkınca direk salma yani kendini. o ara uzanma ya da sabit bişeye kilitlenme. ne bileyim, iş çıkışı bi kafede bişeyler içmek ya da evde temizlik yapmak falan açıyor insanı.

evet evet temizlik yapmak. sajkhkasjhjksadh
  • hevipeyra  (06.06.10 18:17:50) 
dinlen.
beynin vıdı vıdı vıdı...

otur dinlen. :) sakinleş.
  • kediebesi  (06.06.10 22:07:47) 
eet ben gerçekten türkçe konuşmuyorum galiba :)


  • radioheadbanger  (06.06.10 22:34:56) 
pharmaton iyi seçim. düzenli yapılan spor da faydalı olur.

ama en önemlisi uyku saatini düzenlemek. aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak.

bunlar dışında uzun vadeli 3-4 günü geçebilecek sihirli bir formül yok.
  • orpheus  (07.06.10 05:54:45) 
gin-seng tabletleri içebilirsin, ama kore yapımı olduklarından emin ol, çakma çin versiyonları da oluyormuş, tabletlerini düzenli kullanınca etkisini görürsün ama sıvısı daha kısa sürede fark yaratır, şunlar mesela www.ptr.com.tr gayet iyi ürünler.


  • fractalkisi  (31.07.10 10:30:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.