[]

Fakirleşmenin ana sebebi toplam üretimin düşmesi mi?

neticede mal azaldığı için fiyatların yükseldiği düşünüldüğünde fakirleşmemizin hatta doların yükseliyor görünmesinin (yani tl'nin değer kaybının) temel sebebi üretimin azalması değil mi?

mecvut durumdan bahsediyorum.


 
Ahlakın düşmesi. Üretimi de tüketimi de ahlaki değerlerin uygulanıp uygulanmaması, nasıl uygulandığı ve denetim yönetiyor tamamen. Bugün siyaset zenginlere sırtını yaslayabilmek için bilmem ne kadar vergi borcunu silmeyi adet haline getirmiş durumda, ama öğrencinin işsizin ne kadar borcu varsa hepsine göz koymayı biliyor. Her şey ahlaki değerlerin uygulanıp uygulanmamasına, nasıl uygulandığına ve denetimine dayanıyor bence.

Kusura bakma soruna istediğin tarzda cevap veremedim ama temelde bu var.
  • muhayyer divan  (17.11.21 22:57:48) 
(bkz: cari açık)
(bkz: kredibilite)
Üretimin olmaması bunlara sebep olan etmenlerden biri olabilir. Mesela turizmin ölmesi de bir sebeptir. Mesela adalete güven olmaması da bir sebeptir. Daha doğrusu turisti, yatırımcıyı, girişimciyi ülkeden uzak tutan etmenlerin çoğu sayılabilir. Her şey birbiriyle alakalı ve hepsinin düğüm noktası mevcut yönetimin zihniyeti.
  • bana kedicik derdi  (17.11.21 23:05:32) 
Mb daha doğrusu mevcut iktidar, Yunanistan veya İzlanda gibi batmamak için TL'yi eziyor ve enflasyona izin veriyor. Bu yüzden halk fakirleşiyor. Euro'ya geçelim diyorlar ya hani, geçtiğimiz anda devlet iflas eder para basamayacağı için. Maaş alamayan memur ve emekli acından ölür veya isyan eder vs.


  • bana kedicik derdi  (17.11.21 23:08:19) 
kedicik güzel özetlemiş. ülkeye döviz girmiyor. ihracat yapamıyoruz, yatırım alamıyoruz. döviz kalmayınca doğal olarak dövizin fiyatı ve maliyeti artıyor. ülkenin imajı dolayısıyla eskisi gibi düşük faizli kredi de alamıyoruz, riskli müşteriyiz yani, o yüzden borçlanma maliyeti de artıyor. temel sebep bu.


  • roket adam  (18.11.21 00:01:54) 
fakirlesmenin temel sebebi 85 milyonun 3 bin kisilik bir zumreyi beslemesi.


  • baldur2  (18.11.21 00:49:16) 
En az 12 milyon kisi sosyal yardim aliyor full tuketici bunlar.

5 milyon memur var bunlar da ayni. 1 milyon tane ogretmen var buna dahil.

5 milyon da suri,afgan vs var. Buna 10 milyon diyen de var.

Ulkenin gerisi de motokurye,galerici,emlakci zaten.

Aksama kadar trendyol kuryeligi yaparak ulkenin yarisini beslemeye calisiyorsun.
Ustune 10 senedir savas ekonomisi icindeyiz.

Uretim zaten tirtti ama tamamen bitirildi, su an fabrika acmak yerine git trendyola dukkan ac, komisyonculuk yap, araba al sat daha cok kazaniyorsun.

Ulkede 2 kisi yasadigini dusun 1 tane ithal araba getirdi ahmet 100bine.
30bin ustune koydu mehmete satti ertesi hafta 30 koydu ahmete satti.

X zaman sonra birbirine satarak fiyati artirdin araba 1 milyon oldu. Yeni araba getirmen icin artik 1 milyon lazim.

Su an ulke bu sekilde donuyor.
  • divit  (18.11.21 10:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.