[]

askerdeki birine ulasmak

su anda bedelli askerligini yapmakta olan genc bir arkadasimiz var. kendisi askere gittiginde interneti olmayan tuslu bir telefon kullanacagini ve yeni bir hat aldigini soylemis ve numarasini vermisti. fakat verdigi numara arandiginda aradiginiz numara arama kabul etmemektedir gibi bir uyari veriyor. gonderilen sms'ler iletilmiyor, kendisi annesi disinda kimseyi de aramami ve annesini de en son 10 gun once aramis. bu ayin 21inde terhis olacagini soylemis aradiginda ama 21i pazar gunu oluyor. hafta sonu tutmazlar belki acaba 19u cuma gunu birakirlar mi diyor annesi ve inanilmaz tedirgin olmus durumda. bir haber gormus askeriyede ölüp sumenalti edilen bir genc ile ilgili. "acaba kotu bir sey mi oldu bu kadar uzun sure aramamazlik etmezdi." diyor baska bir sey demiyor. bu arkadasin basina bir sey gelmis olma ihtimali var mi gercekten yoksa klasik anne evhami mi? 10 gundur ulasilamayan bu arkadas icin endiselenmeli ve ulasmak icin bir girisimde bulunmali miyiz? askeriyenin durumu hakkinda bir bilgim yok, bu arkadas ne durumdadir? biraz yorum yapabilir misiniz annenin icine su serpebilir miyiz?




 
Askercell kullanıyorsa belirlediği numaralar dışında arama kabul edilmiyor. Bu normal bir şey. Cuma günü bırakmazlar. Askerde öyle bir şey yok. Belirlenen gün sayısı tamamlanınca biter. Öldürülmemiştir. O kadar basit bir şey değil. Bedellilerin zaten çarşı izni yok. Telefon kartı olsa telefon kulübesinden arayabilirdi. Telefonların bataryaları, şarj aletleri bozulabilir, kaybolabilir. Birliği aramayı deneyebilirler.


  • dissendium  (17.11.21 19:52:47) 
öncelikle anneyi rahatlatın mutlaka. bir sağlık sorunu oluşmasın fiziki.

telefon yakalatmış olabilir. ankesörlü çalışmıyor olabilir. çok sıra olabilir. çocuk her dakika arayan biri olmayabilir mizaç olarak. her şeyden uzak kalmak istemiş olabilir vs.. illa akla kötü bir şey getirmeyin.

ama illa ki şehrini, bölüğünü vs. biliyorsunuzdur. bir bahaneyle aranıp telefona istenebilir veya yüz yüze görüşülmek istenebilir. o şehirdeki bir rütbeli tanıdıktan da rica edilebilir. tanıdık yoksa da bulunur.
  • la traviata  (17.11.21 19:54:32 ~ 19:56:34) 
bölüğü arayın, şarjı falan bitmiş telefona bir şey olmuş da olabilir. askercell belirli numara dışında aranmıyor evet. bölüğü aradıklarında yardımcı olurlar bence, bir şey olduğunu da sanmam.

2019'da bizi cuma salmışlardı, bir gün de izin gibi bir şeydi hatta bir şeye bulaşmayın hala askersiniz demişlerdi.
  • passion rules the game  (17.11.21 19:56:11 ~ 19:57:18) 
Google'dan askerlik yaptığı yeri aratın. Askerlik yaptığı yerin telefon numarası vardır ya da Facebook'ta birliğin grubu vardır oradan ulaşabilirsiniz birilerine.


  • komando kani var bende  (17.11.21 20:24:59) 
Askeriyede başına kötü bir şey gelse tsk her türlü ailesine ulaşır, rahat olun.

Askercell 5 numaraya kadar iletişime izin veriyor ve akşam 6 sabah 8 arası arama yapabiliyor.

Telefonu çalınmış olabilir, tuşlu da olsa ulu orta kullandıysa el konmuș olabilir. Ama illa ki bir başka arkadaşından arayıp bilgi verebilirdi. Bu durumda aklıma bölük komple ceza almış ve herkesin telefonu toplanmıştır ihtimali geliyor.

Ben gecem sene askerdeyken ailesine haber veremeyen, birliğime koğuşuma yerleştim ben iyiyim diyemeyen var mı diye defalarca sorup herkesin haber vermesini sağlamışlardı. Ama bazı rütbelilerde insaniyetin i'si olmayabiliyor.

Hangi kışlada askerse orayı arasın annesi. Bölük bilgisi vs varsa daha kolay ulaşır ama isim soyisimden de illa ki bulurlar. Santralde telefonu açanlar da %90 er zaten, derdini anlatırsa yardımcı olurlar ve bölük yazı bürosuna telefon edip bilgi verirler.
  • materyalist imam  (17.11.21 20:30:10) 
@materyalist imam, anne diyor ki o ölen gencin ailesine de aylar sonra oglunuz kayip diye haber vermisler olüsü bile bulunmamismis. o yuzden cok endiseli, rahatlatamiyoruz.


  • in vino veritas  (17.11.21 20:37:00) 
@herkes, tesekkurler hepinize, sayenizde boluge ulasildi, oradaki askerler gercekten yardimci oldu, buldular kendisini, askerimize ulastik. hasta olmus anneyi aramamis panik yapmasin diye. konusamiyorum simdi sonra detayli ariycam diyip kapatmis. annenin icine su serpildi ama simdi de cocugum ne hastasi oldu covid mi oldu diye agliyor :) anne evhami malum. bakalim yarin arar da aciklar herhalde ne hastasi olmus. tekrar tesekkurler, iyi aksamlar.


  • in vino veritas  (17.11.21 21:15:06) 
Klasik asker nezlesidir bosuna aglamasin.

Abi zaten hepi topu 10 gun askere gitmis ne aglamasi.
Askerin basina bisey gelirse istesen de gizleyemezsin butun sehir 10dk icinde duyar.
  • divit  (17.11.21 21:51:13) 
@in vino veritas; o goygoy her yerde var. İlla ki ölmüş gizlemişler, vay efendim nöbet kulübesinde kafasına sıkmış intihar etmiş doğuda askerlik yapmıyor olmasına rağmen doğuda pkk saldırısında şehit düştü diye haberi çıkmış bilmem ne efsaneleri oluyor her birlikte.


  • materyalist imam  (18.11.21 00:27:52) 
Açılın ben yazıcıydım. Şafak haftasonu doğacak diyelim, haftasonu çıkar. Önceden teskere yazılır komutana imzalatılır, hafta sonu oldu mu yallah deyip şutlanır.

Askercell belirli numaralarla ve belirli saatlerde iletişim imkanı sunar. Öğlen vakti ulaşamazsınız mesela, akşamları aktif oluyor.
  • el conquerador  (18.11.21 02:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.