[]

Erken seçim

Kimin işine gelir? Muhalefet erken seçim istiyor.

Mevcut yasalara göre erdoğan 2023 seçimlerinde aday olamazken erken seçime gidilirse bir kez daha aday olabiliyor.

Bu erken seçim kimin işine gelir?

 
erdoğan her türlü 2023te de aday olur. sanki yasaları takıyor.

erken seçim sadece muhalefetin işine gelir bence şu an.
  • jelly bear  (17.11.21 17:38:22) 
2023 e kadar işler olur da düzelirse muhalefet için mitinglerde eleştiri noktasında konuşulacak pek bir şey kalmaz ve eskiyi tekrar ederler.
O nedenle şimdi yapılacak bir erken seçim muhalefetin (tamamen mi bilmiyorum) oy olarak lehinde görünüyor.

  • Erva  (17.11.21 18:48:08) 
muhalefetin tabiki. ülke ve ekonomi berbat. düzelmesi mümkün değil iktidar değişmedikçe. açıkça aday olup olmaması çok önemli değil


  • paintov  (17.11.21 20:44:24) 
Muhalefetin işine gelir ama muhalefetin erken seçim istemesi 2023'e kadar işlerin düzelme ihtimali ile ilgili değil. Öyle bir ihtimal olmadığını iktidar da biliyor muhalefet de biliyor. Muhalefetin asıl derdi ülke bataklığın dibini boylamadan iktidarı alıp işe koyulmak. Zararın neresinden dönülse kârdır mantığı yani.

Mevcut tek adamlık sistemi ile ne ekonomi düzelir ne de başka bir şey. Artık iktidar tarafının kuvvetler ayrılığını gözetebileceği bir sisteme dönebilmesi de mümkün değil. Şu an yarı başkanlık gibi bir sistem dedikodusu yayıldı. RTE %50 +1 oy alamayacağı için %40 gibi bir şey konuşuluyor. Ama %50 oy alamayan bir iktidar referandumu kazanıp sistemi %40'a göre dizayn edemez. Hadi böyle bir sisteme bir şekilde geçildi diyelim. Muhalefet de tek aday çıkarmayı akıl edebilir.
  • himmet dayi  (17.11.21 21:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.