[]

Trigger değiştikten sonraki subap ayarı, motordan gelen ses

2009 model 1.4 authentique renault symbol aracım var benzin + lpg (brc marka). neyse trigger seti, silindir kapak saplaması, takım subap, subap gaydı, subap lastiği, silindir kapak contası, üst kapak contası ve antifiriz değişti. usta bi 5-10 gün sonra gel subap ayarı yapalım dedi. tabi eyvallah dedik..

neyse ben bu 5-10 günlük süreçte aracı kullanırken motor freni yaptığımda ara ara mekanik (boru sesi gibi) bi ses almaya başladım ve kafaya taktım. subap ayarı yapılınca düzelir dedi. eyvallah dedik. neyse gittik subap ayarı yapıldı falan ama, bana biraz sıkı olmuş gibi geldi. orijinal ayarları değil de farklı bi ayar yapmış olabilir mi bu herif? daha sıkı/sert gibi mesela. kullanım olarak da ufak bi fark var gibiydi. asıl sorunum; gazı köklediğimde sanki bi fan sesi alıyorum bu sefer. hani bi fan çalışır da ufak da bi yere temas edip çıtıtıtıtıtı diye bi ses yapar. onun gibi bi ses. bu hep var. bu olay subap ayarından kaynaklanıyor bence çünkü önceden böyle değildi. 1 buçuk aydır belki alışır, düzelir diye bu şekilde kullanıyorum, uzun yol da yaptım. ses devam etmekte. siz ne dersiniz? başta bahsettiğim mekanik boru sesi de zamanla kesildi ama şu fan sesi gibi olan ses devam ediyor gaza bastıkça.

bir de lpg düzenim değişti bu ayardan sonra. göstergelerde bi şapşallık oluştu. tek çentiğe düştükten sonra uyarı vermeye başladı falan. dün gazı fulleyim dedim, ilk başta gaz pompası aktifleşmedi. gaz almadı yani depo, ordaki dayı bi kalemle bi yere bastırdı havasını aldı muhtemelen. tekrar denedi gaz almaya başladı bu sefer. full gaz aldıktan sonra bütün yeşil lpg göstergeleri yanıp sönüyor sürekli. nedir bu durum? neden olur? ne yapmalı?

 
Subap ayarı yapmaya gittiğinde, motor soğuması için ne kadar süre bekledi ayar yapmadan?

Motorun soğumasını beklemediyse katalogdaki ayarda bile yapsa olmamıştır. Motor tam soğuk olmalı ayar için.
  • John Bloor  (17.11.21 12:06:08) 
sondan başa doğru geleyim.

brc göstergesinde tüm göstergelerin yeşil yanıp sönmesi, fazla dolum yapıldığı anlamına geliyormuş. biraz kullanınca düzeliyor. brc servisi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

çıtıtıtıtı sesi subap ayarından büyük ihtimalle. motoru çevire çevire tamamını sentille ayarlaması gerekiyor. tatlı ısıracak sentili. fazla sıkarsa öyle çıtıtıtı yapıyor. ya yanlış ayar kullandı, ya da fazla sıktı, tatlıdan biraz fazla ısırttı.
  • kibritsuyu  (17.11.21 12:08:06) 
@john 2-3 saat bekledikten sonra yaptı. soğuması lazım falan demişti kendisi. tam soğumadan mı yaptı acaba ya da yapar gibi mi yaptı ne b.k yedi bilmiyorum.

biraz önce gittim konuştum. olması gereken bu dedi. bu ses olmazsa şüphe ederim falan dedi. istersen sesi keserim benzine göre ayarlarım ama lpg'de verimli çalışmaz dedi. bir sürü laf ebeliği. o ayardan sonra oldu diyorum, yok diyo adam :)

@kibritsuyu dediğin gibi muhtemelen. ayarı tam yapmış olsa bile fazla sıkmaktan bence bu olay. çünkü set değiştikten sonra (sonradan kesilen o mekanik ses hariç) eskisi gibiydi motor ve yakıt tüketimi lpg seviyeleri falan hiçbir sıkıntı yoktu. ne zaman ki subap ayarı yapılacak gel dediler yaptırdım ve ondan sonra oldu. antalya'da adam gibi usta olsa başka bi yere götürücem de bilmiyorum yok. artık ankara'ya kaldı bu iş.

edit: bu arada brc olayı düzeldi aynen fazla almışız zam gelir diye.
  • Improbable  (17.11.21 13:42:12 ~ 13:57:19) 
Ben daha önce subap ayarı yaptırmıştım usta en az 6-7 saat lazım soğuması için demişti.


  • komando kani var bende  (17.11.21 14:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.