[]

triger seti değişimi

2016 model seat leon araç var. 77bin km.
sahibi hep bosch car servise götürmüş garanti sonrası.
ben triger zamanı için servise götürmek istiyorum ama aşırı pahalı olacağını da biliyorum. ne yapsam ?
ayrıca bunun değişim zamanı ne zaman?

 
yetkili servise gerek var mı gerçekten? bu işin ehli çok çok iyi ustalar var. 15 yıldır arabalarımızı götürdüğümüz bir ustamız var artık içli dışlıyız. 1 kere bile hakkının 1 lira fazlasını istemedi. arabaya takacağı parçaların listesini bize verir ve kimden alacağımıza nasıl alacağımıza karışmaz aklımıza başka bir şey düşmesin diye. 15 yıldır akrabalarımla giderdik yakın zamanda araba alınca ben de gitmeye başladım ve sağolsun arabaya çok iyi bakıyor.

yetkili servisteki ustalar bir süre sonra oradaki politikalardan bıkıp kendi yerlerini açıyorlar. bizim ustamız böyle bir ustaydı mesela. servise gidince gözleri dönmüş gibi şunu yapalım, şunu ekleyelim, para para para diye salya akıtıyorlarmış gibi geliyor bana.

neyse diğer sorunuza geliyorum, triger kayışının sesini almaya başlayınca değiştirilmesi gerekiyor. bazı araçlarda 90 bin olmadan da bu sesi duyanlar oluyor ama genelde 90-120 bin km arası değiştirilmesi tavsiye edilir.
  • golgi aygıtı  (17.11.21 11:52:05) 
Triger ses geldiğinde değiştirilmez, ses yapan zincirli olan araçlar. Triger ses yapıyor dendiği sürece girdiyseniz zaten tehlike büyüktür. Triger değişimi aracın kataloğunda yazar. Genel kanı 4-5 yıl veya 90 bin km. Değişmeyen triger 300 bin km de gidebilir ama riske girilecek bir parça değil.

Yetkili servise gerek yok. Bu araçla ilgili iyi bir usta yarı fiyatına hatta daha ucuza halleder.
  • Abdurrahman  (17.11.21 11:55:35) 
Parçaları (seti) parçacıdan alıp tavsiye ile bir özel servise gidip gönül rahatlığı ile değiştirebilirsiniz. Adamlar her gün yapıyor bu işi, özel servise 2-3 misli para vermeye gerek yok.

AB-ABD'de çoğu insan garajlarında kendi değiştiriyor trigerini.
  • John Bloor  (17.11.21 12:09:28) 
Yetkili servise asla gerek yok.
Serviste değişen trigger sonrası göreceğimiz faturada yüzümüzün rengi değişebilir.
tanıdığınızın bildiği sağlam bir ustaya bakın.
  • Erva  (17.11.21 12:17:57) 
trigger zamanı daha gelmemiş ki bunun
8 sene ya da 120bin km

plastikle şaka olmaz ama 9 seneyi de kurtarır çok sıcak-soğuk farkı görmemişse araç
  • bir soru sorcam  (17.11.21 12:25:09) 
Yetkili servis 3-4 katı fiyat çeker. gerek yok. Bulunduğun yerde arkadaşlarına falan sor iyi bir usta bul o halleder.


  • komando kani var bende  (17.11.21 12:47:31) 
1-Sizin için triger zamanına daha çok var
2-yetkili servise gerek yok. ekşi sözlükte usta tavsiyeleri başlığı var oradan bile bulabilirsiniz eğer bildiğiniz usta yoksa.

  • zoghurt  (17.11.21 13:17:21) 
bu bosch servisi bana trigger için 4 bin küsür fiyat çekti. diğer ustalardan fiyat aldığımda 2 bin civarına yapacaklarını söylediler sen karar ver


  • paintov  (17.11.21 20:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.