[]

yeni pasaport başvurusunda eski pasaport meselesi

yeni pasaport başvurusu yaparken eski pasaportu da istiyorlar, iptal etmek için.

bütün interneti karıştırdım, tek bir cümle bulamadım. tek bir cümle. gerizekalıyım sanırım aramayı bilmiyorum, eski pasaportu götüremiyorsak ne yapmamız gerekiyor, konuyla ilgili tek cümle yok.

evet eski pasaportu bulamıyoruz. 5 yıl önce bir kere kullanıldı, ondan sonra da bir yerlere kaldırıldı. süresi içinde tekrar lazım da olmadı. abuk bir yerde kayıp değil, kesin evde bir yerde, ama kaç kere taşınıldı edildi, yok, ara tara bulamadık.

lanet olsun, başvuruda eski pasaportu bulamıyorsak ne yapıyoruz ya? hiç mi bir yerde yazmaz? karakola gidip tutanak mı tutturuyoruz, gazeteye ilan mı veriyoruz, yoksa onu bulmadan mümkün değil yenisini vermiyorlar mı? ne bok yiyoruz bilen varsa yazabilir mi?

allah rızası için link falan da olur. ben mi beceriksizim, aramayı bilmiyorum anlamadım ki, kaç yere girdiysem hepsinde "eski pasaportun da getirilmesi lazım" diyor. yok lan yok eskisi işte defolup gitmiş cehennemin dibine. o zaman ne halt yiyecez be?

 
İl ya da ilçe nüfus müdürlüğüne pasaportun kaybolduğuna dair bildirimde bulunun.


  • marsli gocmen  (17.11.21 09:51:45) 
il veya ilçe nüfus müdürlüğü veriyor zaten pasaportu. yenisini almaya gittiğimiz randevuda "kayboldu" desek oluyor mu yani?

"bildirimde bulunmak"tan kasıt nedir? yazı mı yazıcaz, noterden, muhtardan falan mı alıcaz, sözlü mü söyliycez, yeni pasaport başvurusunda sözle söylesek oluyor mu? olmuyorsa ne yapmak lazım?

randevuya gidince "yook olmaz hebele hübe belgesi getirmen lazım" dememeleri için ne halt yememiz gerekiyor?
  • kibritsuyu  (17.11.21 09:53:24 ~ 09:55:12) 
Yeni pasaport randevusundan önce, ayrı olarak gitmeniz lazım. Yani gidiyorsunuz direkt söylüyorsunuz onlar da pasaportu kayıp olarak işleyip sınır kapılarına bildiriyorlar. (olur da başkası bulursa kötü niyetli olarak kullanmasın diye.) daha sonra yeni pasaport için başvuru yapabilirsiniz.


  • marsli gocmen  (17.11.21 09:57:23) 
en son çıkarttığımda delmesinler diye eskisini bilerek teslim etmeyip bulamadım dedim. matbu bir evrak verdiler pasaportun kayıp olduğunu beyan ederim tarzı bir şeyler yazan, onu imzalayıp başvuruyu tamamladım bir sorun olmadı. fakat o zaman başvurular emniyetten yapılıyordu nüfusa geçtikten sonra değişiklik olduysa bilemiyorum.


  • hadsafhada  (17.11.21 09:57:38) 
2021 yılında, biyometrik özellikler taşıyan çipli bir pasaportun iptal edilmek için fiziksel olarak delinmesi ve başkası kullanmasın diye sınır kapılarına haber falan verilmesi çok ilkel değil mi?

yani yenisini alınca eskisini iptal edersin, sınır kapısında çalışmaz hale gelir. kredi kartımın da süresi bitiyor, yenisini gönderiyorlar, eskisinde delik gedik olmadığı halde iptal oluyor kullanamıyorsun. arkasındaki 3 haneyi de değiştiriyorlar, numarasını girerek de kullanamıyorsun.

koskoca ülkenin pasaportu fiziksel olarak delik deşik etmeden kullanılmasını iptal etme teknolojisi yok mu ki illa eskisini alıp delmek istiyor?
  • kibritsuyu  (17.11.21 10:06:17) 
Bizim ulke gibi dusunme abi, onla afrikanin ilkel kabilesine de giris yapiyorsun.
Herifin bizle entegrasyonu falan yoktur.

Ben ab'nin de dogru duzgun bizle entegrasyonu oldugunu dusunmuyorum gerci. Vizeye bakiyorlardir en fazla.
  • divit  (17.11.21 10:11:34) 
delme meselesi bence zorunluluk değil eskiden kalma alışkanlık. yakın zamana kadar seçimde parmağa boya damlatılması gibi. millet dolaptan, çekmeceden yanlışlıkla eskisini yanına almasın diye kendilerince iyilik yapıyor bile olabilirler. yoksa hayvan gibi damga basılıyor zaten iptal diye. suçluların falan iptal edilen pasaportları delinmiyor ama kullanım dışı kalıyor, dediğiniz gibi çipli sonuçta.


  • hadsafhada  (17.11.21 10:13:39) 
kayip pasaport dert bir sey, oncelikle bulmaya calisin.
bulmazsaniz basvuru sirasinda kayip diyeceksiniz. memurdan sizden kayip olduguna dair beyan alacak.
ama kayip pasaportlar interpol veritabanina giriliyor ve salak sacma bir yerde bu karsiniza gelebilir. o nedenle mümkün mertebe pasaport kayip degilse bu hadiseden uzak durmak lazim

ozetle: ozel bir sey yapmaniza gerek yok. randevu alin, gidin ve kayip diyin hepsi bu.
  • helenart  (17.11.21 10:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.