[]

Arabamdan kopamıyorum

Araba sürmeyi inanılmaz seviyorum. Her türlü sorunlarına rağmen (masraf, trafik, tehlike) 2008’dan beri bilfiil arabam var ve kullanıyorum.

Senelerce metro vb ağların olduğu yerlerde yaşayıp bir yere 15 dkda gitmek varken 2 saatte gidiyordum ve gocunmuyordum.

Pandemi ise güzel bahane olmuştu bana. 2 yıldır toplu ulaşıma adım bile atmadım.

2 yıldır ise kapımın önünden servisim var. Marmaray var. Hiç kullanmadım desem yeridir.

Falat artık ne kıta değiştirme trafiğini ne da arabayla işe gidip gelme maliyetini kaldıramıyorum. Artık servis ya da marmaray kullanmam lazım.

İşin soru kısmına gelirsek. Ben 2009’dan beri tek bir kaza yapmadım ve inanılmaz güzel araba kullanırım. Başkasının sürdüğü arabada kafayı yiyorum stresten. Bu yüzden servise nasıl bineceğim? Kendimi nasıl rahatlatayım?

Marmaray için ise covidden korkuyorum. 3 doz aşılıyım ama evde biri 5 yaşında çocuğum diğeri 3 haftalık bebeğim var. Onlar için endişeleniyorum. Toplu ulaşımdan endişe etmeye devam mı etmeliyim?

 
Güzel bir izolasyon ile bin servisine, aç müziğini oku kitabını git işine. Hem sen yıpranma hem aracın yıpranmasın. Fahiş yakıt parası da cebinde kalsın. Marmarayı falan da boşver.


  • primetime  (17.11.21 05:05:45) 
Servis dogru tercih bu durumda. Soforluk konusuna gelince raikkonen bile olsan servise gecince onceliklerin farkli. Maliyet devreye girince bu suruse yansiyor, minimum gaz fren, engebelere yavas girme, ama bir yandan da zamanla yarisma derken ortaya akici ve smooth bir surus cikiyor. Cok cok sanssiz degilsen, acemiye de denk gelmediysen bu is boyledir, turkiye sartlarinda boyle kullanmaya mecburlar.

O yuzden kafa rahat olsun.
  • onemoremile  (17.11.21 07:12:07) 
15 dakikada gidebileceğiniz yere gerçekten 2 saatte gitmeyi mi tercih ediyorsunuz? İşiniz kaçta başlıyor? Eğer erken saatte gidiyorsanız bazı güzergahlarda tramvay, metro hiç dolu olmuyor.

Bizim işyeri servislerinde COVID olup da başkasına bulaştıranı hiç duymadım, toplu taşımadan daha sağlıklı bir alternatif, üstelik şoförler de gayet sakin kullanıyor, birkaç sefer deneyip gözlemlersiniz, buna göre hangisiyle gideceğinize karar verirsiniz.
  • Tutkun  (17.11.21 07:42:22) 
Servisçilerin bi kısmı maganda gibidir. Bi kısmı ise yolcuyu yormamak için ekstra özen gösterir. O biraz şans. Şuana kadar bana kaza/ güvenlik endişesi yaşatan bi servis şöförü olmadı. Ama sürekli yan yollara gir çık yapan, emniyet şeridini kullanan, ya da yavaşlıktan kafayı yedirten oldu.
Kitap okuyabilirsin, uyuyabilirsin vs. Zaten önümüz kış, karanlıkta git gel yapacaksın. Rahat rahat uyursun.

Toplu taşıma süresi çok artınca beni bunaltıyor. Ben genelde kapı önünde, kapıya olabildiğince yakın dururum, taze hava gelmesi için. Maskemi asla çıkartmam ve düzgün takarım. Ama bi problem yaşamadım şuana kadar. Kovid olmadım hiç.
  • zimbirik  (17.11.21 08:02:25) 
Servisle işe git gel. Niye korkuyorsun. İş elbiselerini ayır bir poşetin içine koy.


  • komando kani var bende  (17.11.21 09:42:00) 
ben olaya farklı taraftan bakacağım.
eğer "15 dklık yolu 2 saatte gidiyorum" dediğin işyeri güzergahın ise, servisle o yol 3 saat de sürer. servisi önermiyorum geçmişte servis kullanmıştım, sabah erken alır; akşam geç bırakır, koltukları çocuklar için dizayn edilmiştir rahatsızdır, alakasız lokasyonlara girip çıkar şahsi aracından daha fazla trafiğe takılır vs vs. derdin bitmez.

marmaray işini görüyorsa marmaray kullan, kendine inanılmaz vakit artırmış olursun. her gün binlerce insan kullanıyor toplu taşımayı. korktuğun kadar olsaydı her gün onbinlerce insan ölürdü, diye düşün kendini rahatlat.
  • dadasalon  (17.11.21 09:59:38 ~ 10:00:54) 
Marmarayda bulaşma riskinden korkmayın derim, ortalama bir ofisten çok daha düşük, herkes maskeli. İnince elleri bi kolonyalayın yeter.


  • whoosie  (17.11.21 12:14:14) 
Covidib çocuklara bulaşma ve onların zarar görme ihtimali Marmara’yda kaza olması ve ölmen ihtimalinden daha düşük


  • KaraSakall  (17.11.21 19:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.