[]

Sevgili Aydinlilar ve Aydin i bilenler,

Yarin bikac saatligine buradayim. Sunu yap, sunu ye, al dediginiz bir tavsiyeniz var midir?




 
Aydın pidesi meşhurdur.


  • roe  (17.11.21 01:16:59) 
efeler'de olacaksanız yenipazarlı kazım usta veya öz menderes pide konusunda iyidir.


  • infernal majesty  (17.11.21 03:09:54) 
pide nazilli yeni pazarda güzeldir. aydında yapılacak bir şey yok.


  • mikahakkinen  (17.11.21 09:53:53) 
Aydin in inciri meshurmus anladigim kadariyla, onu alabilecegim bir yer yok mu?


  • Pufpuf  (17.11.21 10:06:03) 
ne demek aydının inciri meşhurmuş, aydın yazılır incir okunur zaten. incir için bulvar üzerinde menderes parkın yanındaki köşede tezgahta incir satan amca var. ceviz, kestane vs de bulunur oradan alabilirsiniz. aydının kestanesi de meşhurdur bu arada, bursaya aydından gider. herhangi bir tuğba şubesinden de incir alabilirsiniz. diğer türlü inciri çok el altında bir yerlerde ya da belli bir mağazada bulamazsınız. ha karayolu üzerinden ve izmir tarafından geçecekseniz ve otobandan çıkmayı göze alırsanız erbeyli incirin anavatanıdır. orada yol üstündeki satıcılardan alabilirsiniz.

incir dışında zeytin ve zeytinyağı meşhurdur. yağcılar içinde aymira mı ne bir yağcı var, oradan zeytinyağı alabilirsiniz. isterseniz konum atarım. zeytini köylü teyzelerden almanız lazım ama zor bulursunuz(belki incirci amcada vardır). o yüzden ayakkabıcılar çarsısı denen yerde genç dağlar peynir pazarından zeytin alabilirsiniz. gene aynı yerde varsa, ya da oradan 100 metre yürüyerek sakatatçılar çarşısından deve sucuğu alın, muhtelemen hayatınız boyunca başka yerde bulamazsınız.

yemek için pide yiyecekseniz yenipazarlı kazım usta, iskender yiyecekseniz şehir kebap salonu/rüştünün yeri, gerçi rüştü son zamanlarda biraz bozdu, o yüzden iskender değil pideyi tavsiye ederim. pideyi yedikten sonra mutlaka üstüne bir de tahinli gömün.

yerel yemekler bulmanız zor, bulvarın ara sokağında anadolu mantı evi var, orada bellllki paşa böreği gününe denk gelirsiniz. yağcılar içinde yıldız lokantası var, saat 2 civarı biter, yetişebilirseniz keşkek yiyin. yerel yemek değil ama ciğeri ve kelle paçası da güzel olur.

ama nerede ne yerseniz yiyin, şehir kebap salonuna gidip kabak tatlısı yiyin mutlaka. orası olmazsa yıldız lokantası ikinci seçeneğiniz olsun.

bu bahsettiğim yerlerin hepsi, aydın merkezin en merkezinde 1 km yarıçaplı bir daire içinde. hepsine yürüyerek gidebilirsiniz, zaten yürüyerek gidin park yeri bulmak için daha çok yürümeniz gerekir.

eğer bunlar sapa kalacaksa (ki sapa dediğim 3-5 km) eski sanayide çorbacı hayri var, yemek işini orada halledin. kabak tatlısı için üçüncü seçeneğiniz de orası olsun.

bunlar dışında aydın merkezde illa şunu yap denecek bişey yok.

daha fazla detay isterseniz özelden yazabilirsiniz.

haa sabah erken giderseniz türkiyenin en meşhur tostçusundan bazlama tost yiyebilrsiniz: www.youtube.com
  • halanne  (17.11.21 14:13:31) 
@halanne cok guzel seyler yazmissiniz. Izmir de dondugumde okuyabildim ama bir dahaki gelisim icin cok guzel bir kaynak. Cok tesekkur ederim


  • Pufpuf  (17.11.21 22:08:46) 
aaa hani yarındı, boşa mı gitti o kadar aydın turistik gezi rehberi.
neyse, gene bekleriz.

  • halanne  (18.11.21 11:07:44 ~ 11:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.