[]

Turknet nasıldır?

Sözlükte millet ya çok memnun, ya da yerin dibine sokmuş.
Superonline taahhütüm bitmek üzere. 2 yıldır Superonline kullanıyorum ama çok da şikayetçi değilim açıkçası, Türk Telekom'dan geçince hepsi iyi oluyor zaten. Ama son zamanlarda hız düşmesi, bağlantı kopması vs sıklaşmaya başladı, müşteri hizmelerini aradığımda da ilgileniyorlar ama pek de çözüm olmadı henüz. Hala ilk zamanlardaki verimi alamıyorum.

Türknet'e geçilir mi, siz memnun musunuz?
Yoksa Superonline candır deyip devam mı etmeli?

Edit: Bu arada Superonline'ı Fiber kullanmıyorum, bina desteklemiyor. Ama Türknet'i internet sitelerinden sorgulama yaptığımda fiber verebilecekleri yazıyor.

 
Ben yerin dibine sokanlardanım. Bulunduğumuz bölgede 100 mbps fiber internet abonesi olarak 0,4 mbps gördük. Çok defa gördük. 5 ayda aboneliği bitirdik. Superonline'a geçtik, bizde de zaman zaman yavaşlamalar var ama kopma olmadı hiç.


  • muhayyer divan  (17.11.21 01:04:10) 
Ben yeni geçtim, bir hafta oldu, gayet memnunum (daireye kadar fiber). Yıllardır Superonline fiber abonesiydim, o da daireye kadar fiber ve hiç sorun yaşamadım ama artık pahalı kaçmaya başlayınca turknet’i deneyeyim dedim.

Özetle bölgeye göre değişiyor, evinize fiziken farklı iki hat geliyorsa superonline’ı iptal etmeden deneyin derim. Ben öyle yaptım. Bizde biri Türk Telekom’a, diğeri superonline’a ait iki fiberoptik kablo geliyor dairelere.
  • orient blue  (17.11.21 01:11:30) 
3 yıldır kullanıyorum. meh işte. oooo süper de değil, bu ne amk google açamıyoruz da değil. altyapınıza bağlı daha çok aslında. problemli bir yerdeyseniz tavsiye etmem çünkü müşteri hizmetleri yavaş.

benim burası problemsiz. müşteri hizmetlik bir durumum olmadı ama aksini yaşayan arkadaşlarım uğraştılar. bana tarifemdeki hıza yakın veriyorlar (80-90 ortalam alıyorum, 100mbit) . günde 1-2 kere anlık kopmalar olabiliyor 2-3 dakika sonra geliyor ama turknetten mi benim modemden mi hattan mı bilmiyorum.

fibere bir geçiş sağlayacaksa ben olsam denerdim. baktın olmuyor geri dönersin.
  • syozkn  (17.11.21 02:14:08) 
Daha önce bi ay kullandım, şimdi de bi aydır kullanıyorum. İki tecrübemde de internet hızı açısından memnun(d)um. Sadece ilkinde bir ay kullandıktan sonra başka bir eve taşındık ve internet bağlantısını bir ayda taşıyamadılar. Biz de türk telekoma geçtik. Yani bence internet altyapısı, hızı vs açısından baya iyi bi firma ama taşıma gibi konularda sorunlu olduğunu yaşadım ve başkalarından duydum.

Güzelliği altyapınız ne kadar destekliyorsa o kadar hız alıyorsunuz ve fiyat sabit. 100 megabiti 100 liraya almak diğer firmalarda şu an imkansız gibi baktığım kadarıyla. Ayrıca taahhüt de yok o da büyük avantaj. İlk kurulum da gayet hızlı ve sorunsuz oluyor.

Bence de deneyin, beğenmezseniz iptal edersiniz zaten. Ayrıca davet kodu isterseniz gönderebilirim, bi ay bedava kullanırsınız :)
  • nundu  (17.11.21 03:43:55 ~ 03:45:41) 
8 aydır problemsiz kullanıyorum. Bizim orada da süper online dan daha fazla hız vaadetmişlerdi. Vermeyi başardılar.

Taahhütü olmadığı için deneyelim görelim beğenmezsek direk çıkabiliyoruz nasılsa diye düşünmüştük. Ama beğendik biz.
  • zimbirik  (17.11.21 08:19:34) 
4 aboneliğim var, memnunum. Zaten bir sıkıntı olsa da bu sıkıntı altyapı kaynaklıdır, alt yapı da Türk Telekoma ait.

Yani TT Net de olsa, Superonline da olsa, Turknet ya da Milenicom da olsa alt yapı Adsl ve Vdsl hatta türk telekoma ait.

Fiber de de Turknet ve Milenicom yine turk telekom alt yapısı kullanıyor, Superonline bazı yerlerde kendi fiber alt yapısı var mı onu bilemedim.

Özetle binanızda sadece ADSL-VDSL hat varsa bu hangi firmadan hizmet alırsanız alın teknik hatalar ya da bağlantı kopmaları hepsinde aynı olacaktır.

Fiber hat varsa binada kime ait olduğuna bakmak lazım herhalde, uydunet filan tamamen konumuz dışı.
  • John Bloor  (17.11.21 10:56:25) 
kullanırken çok memnundum.
ancak ne zaman taşındım ve onların da hattı taşıması gerekti o zaman acı gerçeklerle yüzleştim. asla ve asla kimseye ulaşamadım, 3-4 hafta boyunca internet veremediler ki evden çalıştığım bir dönemdi. en sonunda superonline'a geçtim.

bence apartmanınızda kullanan varsa hattın açılışı ne kadar sürdü mutlaka sorun. ona göre karar verirsiniz.
  • teritori  (17.11.21 11:02:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.