[]

Bel fıtığı ameliyatı riskleri

Eşimin patlamış bel fıtığı var, raporu ekte. Yaklaşık bir aydır neredeyse yürüyemiyor. Bugün Ankara'nın en iyi cerrahlarından birine gittik. Bacakta henüz güç kaybı olmadığı için fizik tedaviye yönlendirdi.

Ayrıca benim dayım da Türkiye'nin en iyi cerrahlarından biri ve fıtığın yeri ve derecesinden dolayı acil ameliyat diyor. Ankara'daki doktorumuz da dayım için "O ne derse doğrudur. Alanda hepimizden iyidir." kafasında. Dayım yurt dışında olduğu için ameliyatı da bu doktor yapacak, bu arada ikisi de prof. zaten.

Ama ben ya anesteziden uyanamazsa ya da doktorun eli kayar felç olur korkusuyla sabahtan beri ağlıyorum. Bana aşırı riskli geliyor bu ameliyat, bir türlü kendimi sakinleştiremiyorum. Eşim beni teselli etmekten kendi derdini unuttu :D Fazla mı abartıyorum yoksa gerçekten çok mu riskli? Yani gereken herkes oluyor da kimse felç kalma riskini düşünmüyor mu...

 
Bu soruları dayınıza sorsanız sizi çoktan rahatlatırdı. Anatomi bilgim çok değil ama sinirler omurların içinden geçiyor. Bu ameliyat ise omurlar arasında bir nevi sürtünme önleyici olarak görev yapan disklerle ve kemiklerle ilgili. Yapısı bozulup kemikler arasından fırtlayan diskleri temizleme gibi düşünün.


  • curukturpkokusu  (17.11.21 00:55:08) 
Öncelikle acil şifalar diliyorum. Benzer durumda eşim ameliyat oldu ve şükür ki başarılı geçti. Çok doktor araştırdık, konuştuk, dolaştık. İhtimaller çok ve korkularında haklısın. Ama bunun standart bir operasyon olduğunu ve cerrahların çok daha beter durumları tedavi ettiğini düşünürsen, belki bir nebze iyi hissedersin.


  • vampir akrep  (17.11.21 00:59:17) 
Tip cahiliyim ama cerrah yerine normal doktora sorsaniz bir de.

Cerrahlar genelde keser gecerim kafasinda oluyor.
Felclik bir olay yok kenardan tiraslayip geciyorlar.
  • divit  (17.11.21 02:16:43) 
bu tür durumlar sık olabiliyor, iki ayrı doktor farklı neticelere varabiliyor.

ayrıca iki ekol var.

eski ekol: felç riski yüksek, sinir hasarı olabilir hemen ameliyat.

yeni ekol: mümkün olan son çare ameliyat.

beni devlet hastanesi kapısından girdikten 6 saat içinde ameliyata almışlardı mesela felç riski yüksek deyip millet kaç ay sıra bekliyor yani devlet hastanesinde :)

ameliyata girdim çıktım yine ağrıyor bacağım, doktor sağ taraftakini alacağına gitmiş sol taraftakini almış. 2 ay sonra bi daha ameliyat olmak zorunda kaldım. binde bir ihtimaldi ama oldu, yani ameliyatta riskler vardır ama doktorlar bu riskleri göze alıp ameliyat kararı verir.
  • killerbee  (17.11.21 05:33:06 ~ 05:44:51) 
bizim arkadaşın eşi artık yürüyemez durumdaydı corona vs yüzünden ameliyatı ertelendi. hastaneden yürüyerek çıktı ertesi gün.


  • argent dawn  (17.11.21 10:35:02) 
Boynumda fındık kadar fıtık var ve günde 2 seans 15 gün fizik tedavi ile düzeldim.
Belimde beni 3 yıl süründüren ama doktorun bu ameliyatlık değil dediği bulge vardı ve ameliyat oldum. Benim sorunum başkaymış meğer, ameliyat esnasında küçük bir tümor bulundu ve alındı

Tavsiyem iyi bir fizik tedavi uzmanı ile görüşün ve ona göre karar verin. Ben olsam fizik tedaviye mutlaka şans verirdim. Ameliyat güç ve his kaybı yoksa son çare olmalı.
  • spankenstein  (17.11.21 13:17:30) 
şuna da bakın lütfen

www.youtube.com
Az önce sakroiliak tahlil sonucunu gördüm boşuna ameliyat olduğumu düşünüyorum şu an.
  • spankenstein  (18.11.21 14:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.