[]

Avukat dava ücreti

bir dava konusu olduğunda size dava açılsın ya da siz açın farketmez avukat sizden bir dava ücreti talep ediyor ve bunu ödüyorsunuz
Dava lehinize sonuçlandığında karşı taraftan yine ekstra ücret alıyor ama siz odedinizi alamıyorsunuz.bu durumda hukukî olarak hak aramanızda biraz daha zorlaşıyor.Sizce de bu işte bir yanlışlık yok mu?



 
Avukatla temsil edilmek bir zorunluluk değil. Herkes avukatsız da kendi davasını yürütebilir. Bu durumda avukatlık hizmeti ücreti karşılığında alınabilen zorunlu olmayan bir hizmet oluyor. Karşı taraftan alınan ücret de kanun gereği avukata ait oluyor. Davayı kaybeden taraf bir nevi avukatlık ücretine bir miktar katkı yapmış oluyor. Avukatın toplam ücreti kendi müvekkilinden aldığı ücret+karşı taraftan aldığı ücrettir.


  • bayc  (17.11.21 00:05:08) 
Yanlislik var ama boyle yerlestirmisler kurallari.

Adam seni bicakliyor sen avukat parasi oduyorsun.

Avukat tutmak zorunda degilsin diyorlar ama kendini savunamayacak sekilde kurmuslar sistemi.
Beni avukat olmayan baska birisi bedava savunsun dersen ona izin vermiyorlar.
Avukat benden para almasin dersen o da yasak.

Sadece devletin atadigi avukat bedava gibi ama onu da zaten vergilerinle oduyorsun.
Bedava savunma hizmeti almayi yasaklamislar kisaca.
  • divit  (17.11.21 02:21:24) 
Avukatlık da tıpkı taksicilik gibi bir lonca sistemine sahip. Amaç kesinlikle adalet değil. Adalet sistemine muhtaç olan herkesi yolmak.


  • bana kedicik derdi  (17.11.21 11:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.