[]

Fotoğrafta ekranın anakarta bağlı olduğu pin hangisi?

Laptop ekranı bozuk olduğu için harici ekrandan bios göremiyorum. Çaresi kablo bağlantısı sökmekmiş. Siz Foto üzerinden işaretleyip gösterebilirseniz çok işime yarayacak.

Foto bu imgur.com


İnternetten okuduğum metot bu imgur.com

 
ekrana giden kablolar menteşeden geçeceği için mantık olarak fotoda sağ alt köşeye yakın, şuralarda bir yerde olması gerek, ancak anakartın diğer tarafında kalmış olabilir:
prnt.sc

  • gkhncnzdgn  (16.11.21 19:26:28) 
@gkhncnzdgn

O kablo ekran kablosu ama doğru pin noktası mı bilemiyorum. Ben uzunca bir pindir diye düşünüyorum ama onlar da diğer tarafta.
  • faraton  (16.11.21 19:29:45) 
soketi ben de göremiyorum, muhtemelen anakartın altta kalan kısmında. ve evet bataryanınki gibi genişçe bir soket olabilir.


  • gkhncnzdgn  (16.11.21 19:37:05) 
Fotoda gözükmüyor gerçekten, @gkhncnzdgn dediği gibi kartın diğer tarafına geçiyor olabilir.

Bir hatırlatma yapayım, sökmeden önce bir kilitleme mekanizması olup olmadığını kontrol edin.
  • John Bloor  (17.11.21 11:10:01) 
@John Bloor

kılavyenin altına bakayım dedim söktüm ama bir de ne göreyim adamlar ekstra alüminyum ya da metal bir panel daha koymuşlar yine göremedim. Mecbur anakart sökülüp öyle bakılacak gibi. Hiç bilmeyen biri olarak anakartın diğer yüzünü görmek için sadece tornavida ile sökme takma yapabilir miyim? Kilitleme mekanizması derken ne demek istediniz?
  • faraton  (17.11.21 11:27:24 ~ 11:28:02) 
Kilitleme derken, basitçe kendi kendine titreşimden filan yerinden çıkmasın diye bazı fişlerde ataç teli kalınlığında telli basit mekanizmalar olur. Bir tırnak hareketiyle boşa alır fişi çıkarırsın.

Youtube'da modeli yazıp söküm videoları bulamadın mı?

Model nedir?
  • John Bloor  (17.11.21 11:33:13) 
Modeli TOSHİBA SATELLİTE M50-A-11J. Anakart için söküm videolarına bakmamıştım.


  • faraton  (17.11.21 11:39:04) 
Sol menteşenin (ekrana bakarken) altına kadar ekran arkasından beyaz kablo geliyor, menteşe arkasında siyah bir kılıfa giriyor.


  • John Bloor  (17.11.21 12:13:57) 
@John Bloor

Keşke sadece monitörün pin kısmını çıkarmak olsaydı kolaydı. Ama Anakart bağlantısı işi uğraştırıyor işte. Benim derdim ise ssd yi bu lanet bilgisayarda çalıştırmaktı hep bir zorluk çıkıyor. Bir daha laptop kesinlikle almam, işkenceden başka bir şey değil.
  • faraton  (17.11.21 12:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.