[]

İnternet Mobilya Satış İptali Sonrası İade Edilmeyen Ücret İçin Avukat

www.d....j.com adlı ikinci el mobilya satan siteden Haziran ayında bahçe mobilyası aldım. Kredi kartı ile 3 bin küsur TL ödedim.

Birkaç hafta sonra, firma ürünü temin edemediğini, satışın iptal olduğunu belirten mesaj attı.

Haftada bir, iki haftada bir ödemenin ne zaman iade edileceğini sordum, hep ilgileniyoruz, olacak, edecek gibi cevaplar geldi. Ama ücret iadesi olmadı.

En sonunda Eylül ayı gibi e-devlet'ten Hakem Heyeti başvurusu yaptım. Ekte kredi kartı dekontunu ve ekran görüntülerini vs gönderdim.

Başvurum iki ay kadar "firmanın savunması istendi" gibi bir statüde kaldı, en sonunda "ücretin ödenmesine karar verildi" gibi bir duruma döndü. Emin değilim ama bu süreç de 1 ay kadar sürebiliyormuş, sonunda kendim İcra Mahkemesi'ne başvurmalıymışım.

Ama ben hala ücret iadesi yapacaklarından emin değilim.

Ayrıca 6 ay olmuş, hala ücret iade edilecek. Resmi enflasyon %19...
Bir kuruşumun bu adamların yanına kalmasını istemiyorum.

Bunun için şu aşamada dava açabilir miyim? Eğer açıp kazanırsam yargı masrafları ve yasal faizi icra yolu ile almam mümkün mü? Eğer mümkünse ilgilenebilecek bir avukat tanıdığı olan varsa çalışmak isterim. (İstanbul'dayım)


Firma adını özellikle yazmadım, sözlükte ve sosyal medyada benim durumumda olan bir dünya insan olduğunu görüyorum. Bir kez ufak bir masa almıştım, o sorunsuz gelince kanmış bulundum.

 
keşke 1-2 hafta içinde iade olmayınca bankaya başvurup chargeback yapsaydınız
sizin yerinize banka uğraşırdı

  • meko  (16.11.21 21:40:42) 
Bankaya ulaştım bizlik bir durum yok dediler maalesef.


  • nop  (16.11.21 21:52:21) 
visa veya mastercard ile aldıysanız gayet bankalık bir iş.

siz harcama itirazında bulunun mutlaka.
  • nuisance  (16.11.21 22:31:53) 
Harcama itiraz formunda ödeme yapılan işlem için hizmet/mal alınamadı vardır bununla itiraz etmeniz en mantıklısı.
THH ile icra işlemi başlatabilirsiniz, davalık bir durum yok, thh lehinize karar vermiş.

  • atom karincanin torunu  (16.11.21 22:45:45) 
Thh ile icra işlemi başlatılınca yasal faizi dikkate alıyorlar mı?
Adamlar bence kasıtlı olarak parayı işletmek için olmayan malları satıyorlar.

  • nop  (16.11.21 23:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.