[]

gereksiz mi kasıyorum? iş görüşmesi/iletişim konusu

selamlar, linkedin'den bir yere başvurmuştum whatsapp'tan belli ki template bir mesajla dönüş yaptılar cv'nizi, spesifik olarak şu alandaki tecrübenizi ve sitemizi inceleyip biz kendimizi şu alanda nasıl geliştirebiliriz kısa bir çalışma yapıp bize iletirseniz dilerseniz yüz yüze dilerseniz zoom üzerinden görüşürüz diye.

şimdi takıldığım 2 nokta var.

1- whatsapp'tan ulaşılması. bunun template mesaj ile yapılması üstelik.
2- whatsapp'tan ulaştın yetmedi bir de taleple gelinmesi. 100 adayla görüşseler herkesten 2 fikir kapsalar oh mis değil mi? kısa günün karı resmen.

 
Bence hoş değil. Örnek bir proje isterler, ederi olmayan bir şeyler yaparsın işi bildiğini göstermek için bunu anlarım da "kendimizi nasıl geliştiririz çalışma yap gönder" bana çok saçma geldi. "Hayır kurumu muyum ben?" diye geri dönerdim işe çok ihtiyacım yoksa.


  • himmet dayi  (16.11.21 15:55:07) 
1. artık çoğu şirket whatsapp üzerinden iletişime geçmeye başladı ama benim gözümde hiç profesyonel bir davranış biçimi değil.

2. bu konuda katılıyorum, hani neler yapabileceğinizi görebilmek adına talepte bulunabiliyorlar ama pek çoğu beleşe fikir bulma derdinde, çok karşılaştım.

eğer zor iş bulabileceğiniz bir alanınız yoksa ve az da tecrübeliyseniz başka işler bakının bence.
  • rose parks  (16.11.21 15:57:00) 
rose parks +1


  • dreamnesiac  (16.11.21 15:57:51) 
Şirketin işleyişi hakkında hiçbir fikri olmayan insanlardan "şu alanda kendimizi nasıl geliştirebiliriz" sorusuna aldıkları cevap ile çok bir yere varamazlar. Fikir mantıklı bile olsa işin zor olan tarafı uygulaması.

Bizimle çalışmak istiyorsun ama yaptığımız işe yeterince kafa yordun mu gibi bir durum. Whatsapp kısmını ilk defa duyuyorum.
  • archmage mahmut  (16.11.21 16:02:50) 
ikisi de saçmalık. ülkemizde insan kaynakları departmanları gerçekten rezalet. burada da örneğini görüyoruz.


  • dafuq  (16.11.21 16:05:05) 
WhatsApp profesyonel değil. Anca konum atmak için WhatsApp'ı mantıklı bulabilirim. Görüşmeye çağırırlar, yeri bulmak zordur, o aşamada konum atabilirler.

İstedikleri şey ise komik. Sanki ilkokul çocuğuna ödev veriyorlar.
  • dissendium  (16.11.21 16:45:19) 
WhatsApp işe başvurusunda henüz bir iletişim aracı değil, 2 seneye tamamı oraya geçebilir.

talep ise firmalarda olması gereken bir şey, eski tip kendini anlat görüşmesinin çağı çoktan geçti. Olmaması gereken ise bize kendini geliştirebileceğimiz çalışması. Bunun için adaya çalışma alanı ile ilgili veri verilir ve pozisyona uygun olarak yorumlanması istenir, excel, powerpoint vs. bu gayet uygun ve verimli bir işe alım stratejisi.
  • ludwig boltzmann  (16.11.21 20:07:54) 
yani birebir aynı içerik e-posta ile iletilseydi size saçma gelmeyecektiyse, whatsapp üzerinden gelmesinin bir farkını göremiyorum. whatsapp'a fazla anlam yüklemeyin, çağımızın hızlı iletişim araçlarından bir tanesi diye bakın. e-posta ile gelen de template olurdu çok büyük ihtimal.

istedikleri şey az biraz saçma ama.
  • posthuman  (17.11.21 14:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.