[]

Kredi kartının tüm borcunu (taksitlerle birlikte) ödenmesi ile ilgili

Merhaba duyurunun bankacıları.

Benim 7000 liralık bir kredi kartı ekstrem geldi bu ay için. Ama bunun dışında da ilerleyen aylarda ödenmek üzere 6000 lira daha taksitli ödemelerim var. Ben 7000 lira yatırmak değil, 13.000 lira yatırarak tamamını kapatmak istiyorum.

Fakat mobil ödemede ya asgari tutar, ya da 7000 lira ödeme çıkıyor.
Bir de "kendin belirle" çıkıyor.

Sorum şu,
Kendin belirle diyerek 13.000 lira yatırsam taksitli tüm işlemlerimi de ödeyip kartı sıfırlamış oluyor muyum bir anda, yoksa gereksiz bir şekilde bu ay fazla para mı koymuş oluyorum oraya?

O taksitlilerin zamanı gelmediği için bir faiz vs. bişey mi oluyor? (kredi ödemelerinde öyle erken ödeme faizi diye bişi hatırlıyorum)
Şubeme uğrayıp "taksitli olan alışverişlerimin de tamamını ödemek istiyorum" gibi bir şey mi demem gerekiyor?

Yani özetle, ben tüm taksitlerimin biteceği nisan ayını beklemek istemiyorum kartın tüm borcunun sıfırlanması için (Ama kartı iptal de ettirmek istemiyorum HGS'm ona bağlı olduğu için)

Teşekkür ederim.


---

EDİT: ÇÖZÜLDÜ

İşcep'te yokmuş ama maksimum mobil'de varmış. Dilediğiniz taksidi seçebiliyormuşsunuz. Teşekkürler.

 
yoo 13 bin ödeyerek tüm borcu kapatabilirsin.


  • jelly bear  (16.11.21 01:12:14) 
@jelly

ama şöyle olmasını istemiyorum. aydan aya paranın fazla kısmının devretmesini ve nisanda sonlanmasını borçların istemiyorum.
yani 13 ödedim, öbür aya 6000 bakiye kalsın, öbür aya 5000 kalsın şeklinde ilerlemiyor değil mi?

aralıkta komple sıfır gözükecek borç ve taksitler komple yok gözükecek? ve yepyeni kullanılmamış bir kart bakiyesi gibi gözükecek? (müşteri limitimin de tamamı boş olacak)
  • la traviata  (16.11.21 01:15:38 ~ 01:22:55) 
limit tamam olur ama + bakiye gibi gözükür.


  • jelly bear  (16.11.21 01:23:04) 
o zaman aslında taksitli ödemelerin tamamını tek seferde ödeme gibi bir şey en azından mobil ödemede olmuyor anladığım kadarıyla.
(her ay, taksidi geldikçe o + bakiyeden çekecek yani.)

  • la traviata  (16.11.21 01:24:23 ~ 01:25:10) 
Normal sartlarda odetmiyor evet.
Bazen mh ile konusup anlasip odeyebiliyorsun.

  • divit  (16.11.21 01:34:47) 
O yolla odeyemezsiniz, odedigin fazla para arti bakiye olarak gozukur ve bir dahaki ay taksit cekilirken alinir.

Sonraki aylarin taksidini odemek icin banka ile konusmalisiniz.
  • cleric  (16.11.21 03:51:12 ~ 03:51:24) 
evet akşam tam da benzer konuyu bugün yapmak üzere müşteri hizmetleri ile görüştük. normal şartlarda ekstremiz geldi, dedik yahu taksitler de 2 ay kaldı, onları da kapatalım, ama parayı yatırsak artı bakiye olacak. müşteri hizmetlerini aradık, kartın borcununun tamamını öğrendik, o da dedi ki bu miktarı hesabınıza yatırırsanız ben direk oradan öderim taksitler de kapanır dedi. tamam dedik, bugün tamamını hesaba aktarıp ödeyeceğiz.


  • lostys  (16.11.21 10:23:35) 
13.000 yatirirsan sonraki taksitler ödenmez, sadece fazla para yatırmış olursun.
Şubeye gidip bunu söylersen yapabilirler sadece.

  • etna  (16.11.21 11:10:21) 
Elinde paran varsa, yatır faize ya da dolar al, bekle, zamanı gelince öde.


  • mahsus mahal  (16.11.21 11:50:18) 
yanlış bilmiyorsam "taksit kapama" diye bir seçenek var. oradan taksit kapatabilirsiniz. bu benim kullandığım bankada adı taksit kapama, sizin kullandığınız bankada adı farklı olabilir. sonuç olarak illa bir menü içinde bu seçenek vardır.


  • draconas  (16.11.21 14:29:59) 
@draconas

işbankasının uygulamasında göremedim, sanırım yok.


edit.
BULDUMMMM

işcep'te yok ama maksimum mobil uygulamasında varmış. tek tek istediğiniz taksidi seçip hemen kapatabiliyorsunuz.
  • la traviata  (16.11.21 14:57:10 ~ 15:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.