[]

Safra kesem taş dolu imiş

1 cm den buyuk taslar varmis. Doktor aldir dedi. Kimi doktor da sessiz ise gtsin gittigi yere kadar demedi ama sanki oyle hissettim.

Ne yapsam?. Daha once hic bicak altina yatmadim, narkoz almadim. Tek yasiyorum.

Basitmis ameliyati diyorlar ama agrimiyorken olayim mi ameliyat.

Kanser yapma ihtimali konusu ise tam bir muamma diyorlar.

Bilemiyorum.

 
senelerce taş dolu bir keseyle yaşadım. sıkıntı da hissettirmedi hiç. ama ileride pankreatite dönebilir denince ameliyat oldum. kapalı yaparlarsa ertesi gün taburcu ederler. bir-iki gün sıkıntı oldu. sonrası sıkıntısız. hatta ilaç vermişlerdi kullanırsın dediler. sonra sıkıntı yoksa kullanma dediler.


  • sutlu nescafe  (15.11.21 21:33:45) 
Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Hangi doktor aldır dedi acaba, cerrah mı? Bir sıkıntı vermiyorsa, kendi kendine duruyorsa ne ameliyat olacaksın diyor doktorlar. Belki özel hastane ise aldır demiş olabilirler, bilemedim.

  • epitaf  (15.11.21 21:33:49) 
Safra kesesinde taş olup da sıkıntısı olmayan ilk sizi gördüm. Benim tanıdığım insanlar aylarca sebebini bilemedikleri ağrılar çekip meğer taş varmış, safra kesesini alınca sıkıntım bitti diyenler genellikle.

Ben olsam sorun yoksa beklerdim ama taş oynarsa kanalı tıkayacak kadar büyükse doğrudan ameliyat olurdum, kanal tıkanırsa sıkıntı büyük oluyor çünkü.
  • curukturpkokusu  (15.11.21 21:39:57) 
Aslinda bu soylediklerim ultrasonu ceken doktorlarin agzindan duyduklarim. Digerleri rapora bakarak pek konusma yanlisi degiller.

Anladogim kadari ile kucuk raslqrin kanallari tikamasi ,buyuk taslarinda duvarlara zarar vererek kanser olmasi tehlikesi mevcut.

Yani arada sizliyor evet ama beni rahatsiz edecek sekilde 2 ya da 3 tur. Onlarin oncesinde de hayvanlar gibi yemek yemisligim vardir. Mesela biri hersey dahil tatilin son gunu idi malum 7 gun boyunca sade e yedigim icin biraz da ona baglamistim. Yoksa arada yumurta filan yiyince agri degil de sizi yapar.
  • Filinta61  (15.11.21 21:45:40) 
Aynı durumdaydım, çok alakasız biçimde endokrin uzmanı fark etti safrakesemde taş olduğunu, sonra jinekolog da ultrasonla kontrol edip doğruladı. Hangisi ne demişti artık hatırlamıyorum ama bu doktorlardan biri "hemen ameliyat yaptır, sonra çok sıkıntı olur" dedi, diğeri "sıkıntı vermiyorsa ameliyata gerek yok" dedi. Ben de genel cerraha gittim, ona sordum, "çok acelesi yok ama uygun bir zamanında gel de alalım" dedi adam. Ben de iki sene sonra gittim, safrakesemi verdim kurtuldum.

Sıradışı bir şey yoksa kapalı ameliyat yapıyorlar zaten, ertesi gün eve gönderiyorlar. Basit ameliyat, yine de ameliyattan sonra 1-2 gün yanınızda biri olması iyi olur. Ben ameliyatın gecesinde tek başıma yataktan kalkabilmiştim ama geri yatamamıştım ahahah, karnım çok acıyordu. O acı da en fazla 3 günde kabul edilebilir sınırlara iniyor.
  • kobuzchu kiz  (15.11.21 22:14:50) 
tas safra kesende oldugu surece sorun cikarmaz ama olur da bir gun tas gider kesenin cikisini tikarsa acil ameliyata girersin ki daha riskli bir durum. Zaten artik endoskopik yapiyorlar ameliyati.


  • congratulationsyouwon  (15.11.21 22:19:24) 
Bir arkadaşım Adnan Saracoğlu'nun bir kürüyle ameliyattan kurtuldu, bir de aynı zamanda kilo verdi. Sanırım kilo vermek de kurtardı onu.


  • muhayyer divan  (16.11.21 00:23:51) 
2 ya da 3 kere rahatsizlik vermisse aldirma vakti gelmistir.

Ben aldirdim, kurtuldum. Zaten tas olusturuyorsa duzgun calismiyor demektir. 4 kez agridi bend de sadece ama lanet ettim.
Laparoskopik oluyor ameliyat, 3-4 tane cizik seklinde kesi atiyorlar. Cabuk oluyor. 1-2 gun sonra eve gidiliyor. Genel cerrah ile de konusun. Sizladigini ve ekstra olarak 2-3 kez rahatsizlik verdigini mutlaka belirtin.
  • kuehles blondes  (16.11.21 08:54:01) 
doktorun diyemedigin ben diyim, kesin aldirin, safra kesesi tasliysa patlamaya hazir bombadir, doktorlar acaba beni kandiriyor mu diye dusunen halkimiz sebebiyle korukudan kesin alridin diyemiyor, benim bir cikar catismam yok o yuzden gonul rahatligiyla diyorum.


  • mavicorap  (16.11.21 16:37:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.