[]

Muhasebede Maliyet ve Gelir hesapları ne zaman kapatılır?

Gözlemlerime göre Bu anlamda iki farklı uygulama var:

1. görüş
6'lı ve 7'li hesaplar diye tabir ettiğimiz Gelir ve Maliyet hesapları Geçici vergi Dönemlerine İsabet eden dönemlerde (mart sonu, haziran sonu, eylül sonu, aralık sonu) kapatılarak yeni döneme sıfırdan başlanır.

2. Görüş
6'lı ve 7'li hesaplar yıl içerisinde kapanmaz o yıl tamamlanır 31.12.xxxx tarihine göre kapatılır ve yeni yıla sıfırdan başlanır.

Hangi uygulama daha doğru? Vergi Mevzuatı ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe Prensipleri hangisini öngörüyor? Teşekkürler

 
esasen "geçici vergi" diye bir vergi türü ve beyannamesi olmaması gerekir. üstelik kendisi anayasaya aykırı bir beyanname türüdür. birinci dönem kar ederseniz, ikinci üçüncü ve son dönem toplam zararınız birinci dönemden fazlaysa mali takvim sonunda zararda olduğunuz için çıkmayan verginin, birinci dönem ödemediğiniz için tahakkuktan beri süregelen faizinin ödenmesinin istenmesinin elle tutulur bir yanı yoktur. Bu kamu harcamaları için nakit akışa ihtiyaç duyan maliyenin anayasaya aykırı bir uygulamasıdır.

beyannameler için bu hesapları kapatmak gerektiği için kapatıyor olmak, bozuk bir temelin üzerine mecburen bina dikmeye benzer. o yüzden görüşlerin ikisi de hem doğru hem yanlıştır.

ne zaman lazım olursa o zaman kapatmak en doğrusu olabilir. işin yoksa her işlem sonrası da kapatabilirsin. önemli olan yapılan beyanda vergi ziyaı ya da kamu zararı oluşturmamaktır.
  • fucking machine in my head  (15.11.21 17:10:35 ~ 17:13:15) 
geçici vergi dönemleri hesaplamak icin kapatilsa bile, tekrar silinir ve yil sonunda tamamen kapanir


  • sweetoffice  (15.11.21 18:36:05) 
Yasal defterler aylık üç aylık veya senelik tutulabilir. Tercih meselesi.


  • dreamsandcolours  (15.11.21 19:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.