[]

kış lastikleri hk.

Merhabalar, acemi sürücüyüm olaya biraz uzağım :D arabam corsa f. lastikler 205/45/r17. bu ebatlarda kışlık lastik seçeneği çok az. 225/45/r17 taksam çok sıkıntı olur mu? dönüşüm siteleri %3ün altındaysa çok sıkıntı olmaz diyor ama taban genişliği artınca da yol tutuşu azalıyor. ankara ve şehirler arası kullanıcam.

205lik lastikler 1400tl falan. 225lik 650 tlye var :D


 
davlumbaz genişliğine bağlı, corsa'nın fabrikasyon 225 tabanlı lastik kullanan bir versiyonu varsa yüksek ihtimalle size de olacaktır fakat aracınızın kullanıcı el kitabında veya servis rehberinde yazabilir, bu belgelere erişebilirseniz belki daha net bilgi edinebilirsiniz.
bu arada taban genişleyince yol tutuşu artar, azalmaz. yerle temas alanı yani sürtünme artacağı için yakıt tüketimini de arttırır.

  • gkhncnzdgn  (15.11.21 17:17:09) 
Çapta %2,9 değişim var, kabul edilebilir aralıkta. Yanak yüksekliği 1 cm artıyor, taban genişliği 2 cm.

Daha konforlu bir sürüş olur hatta, taban genişliği artınca yol tutuş azalmaz aksine artar, yanlış mı hatırlıyorum?

Tek dezavanajı kalkışlarda eskiye göre seriliğinde %3 azalma olacak mantıken, ama hissetmeyiz bile. Toplamda ise hızı artacak aracın, eski lastikle 110 ile giderken yeni lastikle 115 filan gidecek aynı devir aynı vites ile.

Araç göstergesi zaten bundan daha fazla hatalı olduğu için sorun olmaz, yine de gps açıp araç göstergesi ile gps farkına bakılabilir.

2 cm taban genişliği ile davlumbaza sıkıtı olacağını sanmam ama yine de emin olmak lazım +1
  • John Bloor  (15.11.21 17:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.