[]

tüketici hakem heyeti kararlarının icrası

merhaba,

18/10/2021 tarihinde tüketici hakem heyetinin lehime verdiği bir karar var. firma hala benimle iletişime geçmedi. tüketici mahkemesine başvurup başvurmadıklarını bilmiyorum, tebligat da yapılmadı. bu kararın uygulanmasını nasıl sağlayabilirim? ilamlı icra takibi başlatmam mı gerekir?

teşekkürler

 
Hepsiburada ile aynı şeyi yaşadım yakın zamanda. Tebligat iki tarafa da ulaştı ancak karşı taraftan ses çıkmadı 15 gün boyunca. Sonra hepsiburada'yı aradım, kayıt oluşturuyorum 3 gün içinde dönüş yapılır dediler ama yapılmadı.
O ara unuttum, aradan 20 gün geçtikten sonra tekrar hepsiburadayı aradım, bu sefer gerçekten kayıt oluşturdular ve ilgili ürünü (kulaklık), hakem heyeti kararının fotokopisini ve kimlik fotokopisini, verdikleri kargo koduyla göndermemi istediler. Gönderdim ve şaşırtıcı bir şekilde 2 gün içinde işlemi gerçekleştirip, paramı iade ettiler.

Sizde de benzer bir durum varsa diye uzun uzun yazdım. Bence ısrarla karşı tarafı arayıp darlayın.
  • anatomik  (14.11.21 23:30:14) 
İlçelerde tüketici dernekleri olur, her derneğin de bir avukatı vardır. Ben yıllar önce derneğe başvurup kararı uygulatması için avukata vekalet verdim, cebimden sadece vekalet ücreti çıktı, avukata vs. para ödemedim, ilamlı icra takibi başlatıp avukatlık ücretini de karşı taraftan alıyolar sanırım.


  • kraltaci  (15.11.21 00:05:38) 
Tüketici Hakem Heyeti kararları ilam niteliğinde olduğu için istediğiniz yerdeki icra dairesinden takip başlatabilirsiniz... Sadece "ayıplı malın iadesi ve x-TL'nin tüketiciye ödenmesi" gibi kararlar biraz problem oluyor, çünkü uygulamada icra dairesi malın ne şekilde iade edileceğiyle ilgili çok bir dahli olmuyor... Karşı taraf sağlam bir şirketse icra takibi başlatıldığı takdirde öderler, yok karşı taraf dolandırıcı bir şirket vs ise haciz vs uğraşmak gerekebilir...


  • arpaci kumrusu  (15.11.21 11:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.