[]

Windows 10 kurarsam mavi ekran hatasından kurtulur muyum?

Windows 8.1 kullanıcısıyım, lanet bir mavi ekran hatası her açılışta çıkmaya başladı. Açma düğmesine bastıktan sonra saatlerce bekliyorum anca kendi kendine açılıyor. Hatanın adı "netwbw02.sys" ssd aldım kurarım diye ama bios başlatmak için türlü çareler arasamda yapamadım, bilgisayarın açılışında bios yok. internetten onlarca video izlememe rağmen olmadı. Şimdi diyorum ki laptopa windows 10 kurarsam(hiç ssd takma işine bulaşmadan eski mekanik diskine) o hatadan kurtulurum. Windows 10 için kurulum flash belleğini hazırladım, galiba sadece c diskindeki bilgiler silinecek? windows 10 ağır çalışsa bile göze aldım. Siz ne diyorsunuz, düşüncelerim bir çare olur mu?




 
mavi ekranın sebebi donanımsal ise sorun çözülmez. hatta kurulum sırasında mavi ekran verir ise win10 da kurulmaz. donanımsal hata giderilmeden de bilgisayar açılmaz.

mavi ekran verdiğinde fotoğrafını çekip paylaşın. sorunun nereden kaynaklandığı orada birtakım kodlarla yazar.
  • himmet dayi  (14.11.21 23:13:28) 
Hata açıklaması "netwbw02.sys page fault in nonpaged area". donanımsal bir hata mı?


  • faraton  (14.11.21 23:20:19) 
Kablosuz ağ kartının sürücüsüyle ilgili bir hata galiba.

Şurada çözüm önerisi var: answers.microsoft.com
  • himmet dayi  (14.11.21 23:25:01) 
wifi kartıyla alakalı bir hata gibi. sürücüyü devre dısı bırakıp, antenleri veya wifi kartını çıkartıp başlatmayı bir deneyin. internetsiz olarak bir süre açık kalsın aynı hatayı verecek mi?


  • dr doofenshmirtz  (14.11.21 23:27:24) 
Wifi kartıyla ilgiliyse o zaman hiç windows 10 yüklemeyi denemeyim. Aklıma gelen mantıklı bir çözüm şöyle olabilir, bilgisayarı kapatmadan önce o ağ kartı sürücüsünü devre dışı bırakayım, bilgisayar normal açılırsa tekrar aktif ederim. Şimdi korkuyorum bilgisayarı kapamaya.


  • faraton  (14.11.21 23:40:17) 
O dosyayı aynı isimde (ama farklı versiyon) başka bir dosyayla değiştirmeyi deneyin . Yeniden başlatın.


  • Erva  (15.11.21 00:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.