[]

tencere ama hangi?

daha önce hiç tencere almamış ve bilinçli bi şekilde kullanmamış birisi ne çeşit bi tencere seti almalıdır? setin içinde neler olmalı? granit mi çelik mi vs vs bi sürü şey varmış. normal yemek yapıcam ama öyle sürekli bi aşçılığım olmayacak. ne alayım ben?




 
Çelik. 1-2 boy tencere ve tava makul bence.


  • Amaranta ursula  (14.11.21 20:22:30) 
Bence set alınmamalı. Çeliğin de teflonun da ayrı yeri var. Bir tane teflon pilav tenceresi tavsiye ederim, üstüne 1-2 orta boy çelik, bir de uzun saplı kalın tabanlı, kapaklı, çelik tavamsı tencere. Bu sonuncusunda ne pişirilse hakikaten güzel oluyor. 1-2 teflon sosluk, yumurta ya da ufak tefek soslar pişirmek için. Bir de küçük (3,5 lt. falan) düdüklü tencere. Benim sistem bu şekilde, gayet iyi işliyor 2 kişi için. Az yemek yapan çalışan insan için düdüklü çok önemli.


  • whoosie  (14.11.21 20:31:35 ~ 20:32:18) 
Set alınmamalı +1 çünkü setlerde büyük ebatlı tencereler oluyor, anladığım kadarıyla pek kullanmayacaksınız.

Bence 20-22cm tencereler ideal. Tek kişiye de aileye de genelde normal bir yemek tenceresi işlevi görüyor. 26cm tava/tencere de pilav tenceresi olarak idealdir.

Çelik en iyisi ve sağlıklısı ama bazen yapışmaz ihtiyacı da olduğu için teflon/granit tarzı bir tane lazım olur. Bunun tencere şeklinde olması şart değil, tava modu iş görür.
  • epitaf  (14.11.21 21:05:01) 
Paslanmaz çelik. Üç boy kullanıyoruz biz duruma göre. İki boy da is görür ama.


  • chavezding  (14.11.21 22:37:27) 
tek basinaysan sete gerek yok +1

bir tane orta boy celik tencere, kapakli.
iki tane seramik tava, biri derin olmali, kapakli.
bir tane duduklu.
  • cooperr  (14.11.21 23:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.