[]

pasaport harcı

pasaport başvuru sayfasında "Öğrencilerin harçsız pasaport başvurularında; "Öğrenci Belgesi" (Başvuru esnasında sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir.)" yazıyor.

şimdi öğrenci olan 10 yaşındaki oğlumun pasaportu için harç değil sadece defter bedeli mi yatıracağım?

evet ise okuldan belge falan mı götürmem lazım, yoksa sistemde görüyorlar mı?

 
e devletten belge alıp goturursenız yeterlı olur ogrencılıge daır.


  • haskoylu deli hasan  (14.11.21 18:59:46) 
Sistem görürler. Ayda yılda bir de olsa sistem meb’e erişemeyince sizden e devlet belgesi isteyebilirler


  • avatar is back  (14.11.21 19:42:12) 
yani çocuk için sadece defter parası 180 lira yatırıyorum doğru mu anladım? sonra orada eksik yatırmışsınız muhabbeti olmasın.


  • kibritsuyu  (14.11.21 20:11:01) 
25 yaş altı öğrencilere harç yok, doğrudur. Sadece defter bedeli ödeyeceksiniz, gidince sıkıntı yaşamamak için ne olur ne olmaz okuldan imzalı öğrenci belgesi almak sağlamcı adam işi.


  • John Bloor  (15.11.21 10:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.