[]

haciz ve cebri icra konusu üzere karışık bir soru

ön edit: avukat arkadaşlar danışma ücretlidir vb. gibi uyarılırınızı anlıyorum ancak 3 avukata danıştım ve her kafadan bir ses çıktığı için bu soruyu soruyorum.
-------------

arkadaşlar merhaba, konu için avukatlara(3 avukat) danıştıktan sonra sizede danışma ihtiyacı duyuyorum çünkü tam anlamıyla kafa karışıklığı yaşıyoruz.

önce soruyu yazayım; cebri icra ile bankanın alacağına istinaden satılmış bir konut var (2009 da) konutu ihalede alan banka ancak bu konutun üzerine satıştan sonra vergi alacağı nedeniyel haciz konulmuş(2016) fakat cebri icra ile satışı yapan banka tapuyu üzerine almamış yıllardır. şimdi bu haciz geçerli mi? çünkü cebri icra ile satılan mal satışın yapıldığı anda tapu üzerinde olmasada ihaleyi kazananın oluyor. kısacası 2009 da cebri icra ile tapu üzerinde olmasada icrada yapılan ihale sonucu evin sahibi olan bir bnka var ve tapu hala ev sahibinde göründüğü için ev üzerine haciz uygulayan bir devlet kurumu.

bu durumda haciz geçerli mi değil mi? tapu ev sahibinin üzerinde cebri icrayı kazanan banka ise malın kanun gözünde sahibi. banka isterse yarın tapuyu üzerine alabilir yasal hakkı, fakat hacizler ne olacak bu durumda nedir bu?

 
Meslektaşlar tam olarak hangi konuda ikilem yaşadı anlayamadım. Çok net söyleyeyim hacizler geçerlidir. Hukuk Genel Kurul kararı da var bu hususta (2004) Tescil işleminden sonra haczin fekkine yönelik dava açılabilir.


  • adwokat  (14.11.21 18:44:35) 
ilk görüştüğümüz avukat cebri icra ile mülkiyet bankaya geçmiş durumda tapuda ne yazdığı önemsiz o ev artık bankanın dolayısıyla evin tapuda sahibi olan kişinin adına görünmesi bankayı ilgilendirmez avi alır üzerine dedi.

sonrasında cevap kafamıza yatmayınca başka avukatlara danıştık onlarında biri sizin söylediğinize benzer cevap verdi, diğeride banka evi alır ama haciz geçerli olmadığına dair itirazda bulunur dedi.

o sebeple yeniden sormak istedim.
  • haskoylu deli hasan  (14.11.21 18:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.