[]

Html-Css Sorusu (amelelik)

Okuması daha kolay olsun diye Anki'deki kartlarımı düzenliyorum. Metindeki kelimeleri tek tek tag'lemem gerekiyor. Ör. <kanji>insan</kanji>. Kelimeyi/kelimeleri seçiyorum, kes, tag'i yaz, yapıştır. Ben böyle amelelik görmedim. Yok mu bunun daha kısa bir yolu?




 
metin ne kadar uzun? binlerce kelimeden olusmuyorsa 50 -100 kelime birseyse belki excelde kelimeleri alt alta yazip (onun da kolay yolu var aslinda) sonra basina ve sonuna tagleri ekleyip geri yapistirabilirsin.

metin uzunlugu onemli olmamakla beraber excelde her kelimeyi text to column ile ayirip sonra transpose olarak asagi dogru yapistirip yanlarina tag ekleyebilirsin.

prntscr.com
  • exlibris  (14.11.21 14:46:39 ~ 14:49:12) 
Anki'nin ne olduğunu bilmiyorum ama browser'ın konsolunda azıcık JS kullanarak şöyle düzenleyebilirsiniz:

ibb.co

words değişkeni içinde her kelimeyi yeni satıra yazıp (a,b,c,d vs. yerine) kodu çalıştırmanız gerekiyor.
  • plutongezegendegilmi  (14.11.21 15:37:09) 
@exlibris +1000 kart var. Her kartta 5-6 farklı alan var. Her alanda bazen bir kelime bazen de cümle-cümleler var. Tek kelimelik alanlar sorun değil zaten. Alanın styling'ini değiştirince hepsi toptan oluyor. Bana cümlelerin içindeki kelimeleri gördüğüm yerde seçip taglememi hızlandıracak bir şey lazım. Belki bir shortcut falan vardır diye sordum.
Sizin yöntem bu destede işime yaramıyor ama sadece 2 alan olan normal kartlarda işime yarayabilir. Teşekkürler!
@pluton bu ameleliğimi biraz azaltacak gibi. Teşekkürler!
  • ganbatte  (14.11.21 15:37:23 ~ 15:48:44) 
Ankisever olarak html-css bağlamında yardımcı olamam ama ankiweb te ya da redditeki anki başlığında mutlaka sorulmuştur ya da sorabilirsiniz.Belki kartları notionda oluşturup etiketleyip ankiye atabilirsiniz.
Ben yabancı dil için kullanıyorum,kartları kendim hazırlıyorum.Amelelik te öğrenmeye dahil:))

  • arenas  (14.11.21 16:52:31) 
sublime text ile yapılır. "split into lines" diye aratabilirsiniz.


  • dr doofenshmirtz  (14.11.21 17:47:44) 
@dr bu özellik işimi görmüyor.
Ben tam anlatamadım muhtemelen. Bugün geçti artık ama vaktim olduğu bir gün ekran görüntüleri ile birlikte soruyu tekrar soracağım.

  • ganbatte  (14.11.21 20:21:25) 
kendimce bir çözüm buldum. belki başkasının da işine yarar diye yazıyorum.

1)Sublime Text'te yeni snippetler oluşturdum:
Tools > Developer > New Snippet

<snippet>
<content><![CDATA[<${1:kanji}>${2:$SELECTION}</${1/([^ ]+).*/$1/}>]]></content>
<tabTrigger>kanji</tabTrigger>
<scope></scope>
</snippet>

2) oluşturduğum snippetlere keybinding atadım:
Preferences > Key Bindings

[
{ "keys": ["alt+k"],
"command": "insert_snippet",
"args": {
"name": "Packages/User/kanji.sublime-snippet"}
}
]


3) metini okurken istediğim kelimeleri ctrl ile seçip iki tuşa basıyorum ve bitiyor, çok mesudum^^
  • ganbatte  (17.11.21 18:35:37 ~ 18:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.