[]

faydalı macOS uygulamaları

Merhabalar, macOS'a yeni geçen biri olarak ne önerirsiniz. Mesela stats diye bir program var, sağ üst köşede cpu ram ve network kullanımını gösteriyor. bunun gibi kullanışlı küçük programları kastediyorum. Şimdiden teşekkürler.




 
coconut battery- mac'in ve iphone'un pil döngüsünü batarya performansını görebilirsin.
adguard for safari- safaride tüm reklamları engeller.

  • jelly bear  (14.11.21 12:52:52) 
macs fan control dfiye ufak bi free program var.

mac'in güncel sıcaklıklarını, ayarladığın fan değerini falan gösteriyor yukarıda. custom olarak fanları istediğin devirde çalıştırabiliyorsun bu zaten çok dehşet bişey.

çünkü fanlar çok yavaş hızlanıyor mac de kullanıcının dikkatini çekmesin yaa bunun da fanları fıldır fıldır dönüyor demesinler diye.

mesela 96 derecfeye çıkıyo işlemci fan devri 3000 de, 5000 e çıkana kadar 1 dakika geçiyor, bu sürede de işlemci hızını düşürüyor mac , ısı artmasın diye. mesela bu tür durumlarda full boost yapınca hızdan ve ısıdan büyük ölçüde kurtuluyorsun.

ben render gibi sıcaklık oluşturacak durumlarda fanları öncen tam devir döndürüp sonra rendere başlıyorum, 76 dereceden yukarı çıkmıyor ama bu fanları manuel tam hızda çalıştırmazsam, 96 dereceye kadar çıkıp, sonra o sıcaklığı düşürmeye çalışıyor ki 85 in altına indiremiyor.
youtube için konuşuyorum, aklına gelen her adblocku denedim netice alamadım, opera kullanıyorum çıkarttığı reklam sayısı haftada 1 (youtube için)

winzip winrar için keka(daha iyisini görmedim.)
  • killerbee  (14.11.21 13:31:19 ~ 13:37:21) 
Unarchiver -> Rar dosyalarını açar
Airfoil -> Grafik ekolayzer özelliği ekler
CleanMyMac -> Olmazsa olmaz. Temizlik aracı. 2 haftada bir 1,5 GB veri siliyor. Bu olmayınca SSD kısa sürede şişiyor.
Mounty -> NTFS disk taktığında macOS'te veri yazamazsın. Bu ufak program NTFS diske veri yazmayı sağlıyor.
Tiles -> Windows'taki gibi mouse imleci ya da klavye kısayolları ile pencereleri düzenlemeye yarıyor. Ekranın sağ yarısına, sol yarısına, üstüne, altına, tam ekran vs. vs.
VLC Player -> Bildiğimiz vlc ama mac'te daha iyi çalışan bir video oynatıcı görmedim.
  • himmet dayi  (14.11.21 13:33:28) 
@killerbee

Chrome + uBlock origin ile youtube'da hiç reklam çıkmaz.
  • himmet dayi  (14.11.21 13:47:26) 
Torrent indirmek için Transmission önereceğim.

AppleTV'niz varsa, torrentten indirdiğiniz şeyleri yansıtmak için Beamer süper bir uygulama. (Ücretli ama parasına değiyor, herhalde 5 senedir filan kullanıyorum)

Tarayıcı olarak Safari kullanmak en akıllıcası, pil kullanımı en verimli tarayıcı olur kendisi. Reklam bloklamak için better.fyi kullanıyorum. Yine ücretli bir uygulama, ama ucuz ve yine parasına değen bir ürün.

Safari kullanmayacaksanız, Firefox kullanın ve uBlock origin ile destekleyin.


-- CleanMyMac gibi bir temizleyici kullanmıyorum ve hiç bir zaman sorun yaşamadım :) -bir ara bunların içinden malware filan çıkıyordu, son durumu bilmiyorum. Dikkatli olmanız için belirtmek istedim.

Sağlam render yapmıyorsanız ya da saatler süren hesaplama işleriniz yoksa fan sıcaklığı vs. uğraşmanıza gerek yok.

Söyleyeceklerim bu kadar, hayırlı olsun.
  • fever  (14.11.21 14:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.