[]

Günde 1500 kalori almalıymışım ama doymuyorum?

Bu aralar sağlıklı beslenmeye karar verdim kendimce ve bu bahaneyle pandemide aldığım 3-4 kilodan da kurtulurum diye düşündüm. Sıkı bir diyet yapmıyorum hatta hiç diyet yapmıyorum gibi ama sadece abur cubur yemeyip evde sağlıklı öğünler hazırlamaya çalışıyorum.

Yani amacım aslında daha sağlıklı olmak ama şu fazla 3-4 kilodan kurtulsam da fena olmaz. Neyse ben şimdi boyumu, kilomu haftalık egzersiz düzeyimi falan bu tarz hesaplama sitelerine giriyorum. Günlük kalori ihtiyacım 1500 kalori çıkıyor. Gerçekten az mı anlamadım ama bana aşırı az geliyor ya bu. 1500’ün altında kalamıyorum hiç.

Mesela dün yiyip içtiklerim şunlar bakın sadece: Öğlen soya latte, chia puding, trabzon hurması ve badem. Akşam yemeğinde de 1 tabak enginar, biraz zeytinyağlı sarma ve 1’er tane küçük kuru biber ve patlıcan dolması. Küçücük bir dilim de ekşi mayalı ekmek. E ben bunlarla doymadım bile hatta 2 ay önce olsa abartısız 2 katını yerdim ama bu kadarcık şey bile 2000 kalori civarında hesapladığım sitede.

Ben anlamadım bu iş nasıl olacak. Zaten 2 öğün yiyorum. İlk öğünü 12’den önce yemiyorum. Arada meyve ya da birkaç adet kuruyemiş bazen yiyorum bazen yemiyorum. Akşamları da eskisine göre çok çok az yiyorum çünkü gerçekten yemekten ölümüne zevk alan bir insandım ama böyle bile almam gerekenden 400-500 kalori fazla alıyormuşum.

Bu hesaplama siteleri de ne kadar doğru bilemedim ama ilk kez böyle kalori hesaplamaya çalışınca ben kendi normalimde günde 3000 kalori rahat alıyormuşum diye düşündüm. Boyum kısa ama 36 bedenim aslında senelerdir. Dediğim gibi son 2 senede 3-4 kilo almıştım sadece. Ben o zaman nasıl senelerce bu kadar yiyip de zayıf kalabilmişim ya da şimdi bu 1500 çıkan günlük kalori ihtiyacım çok mu yalan anlamadım. Siz ne dersiniz? Bu hesaplama işleri ne kadar doğru ya da mesela siz neler yiyip ne kadar kalori alıp ne kadar hareket ediyorsunuz?

 
Gecen sene kalori hesaplayarak 10 kilo verdim. Gramajlarda hata yapiyor olabilir misin? Ben baya sabah kahvalti ara ogun ogle yemegi ara ogun aksam yemegi seklinde bir suru sey yiyordum hic de ac kalmadim.


  • passive aggressive  (14.11.21 11:36:49) 
Hesaplama siten oldukça yanlış görünüyor: porsiyonlarını, gramajlarını yanlış giriyor olabilir misin


  • zimbirik  (14.11.21 11:52:29) 
bu işin olayı o zaten. canının her istediğini yiyip, doyma hissine ulaşana kadar yersen zaten kilo alırsın. hayat tarzın değişmiş olabilir. daha hareketsiz bir yaşama geçmiş olabilirsin veya yaşın ilerlemesiyle metabolizman yavaşlamış da olabilir.


  • paintov  (14.11.21 11:53:07) 
Şeker ve un tüketimi insanın çok çabuk acıkmasına ve gittikçe de daha fazla yiyip diyabet olmasına sebep oluyor. Bunu kendim yaşadım, birkaç kez yaşadım, bu söylediğim %100 doğrudur. Diyetinden meyveler dahil şekerli yiyecekleri ve unlu gıdayı çıkarırsan, önce çok sabretmen gerekecek ama en geç 1 hafta içinde o sabır yerini tokluk ve hafifleme hissine bırakacak.

Yukarıda anlattığın düzende meyveleri günde 1 taneye indirsen, proteini çoğaltsan, doğal sağlıklı yağı (zeytinyağı ve tereyağı) biraz artırsan, atıştırmalık olarak yağlı tohumlardan (fındık fıstık badem kaju) çiğ olarak (kavrulmamış) tüketsen, 8/16 düzeninde aralıklı oruç yapsan, bol su içsen, günde yarım saat yürüyüşün olsa ve mutlaka gece uykusu (23.00'te uykuya dalmış olacağın şekilde) uyusan. Burak 3-4 kiloyu, varsa vücudundaki çoğu rahatsızlıktan da kurtulursun. Ben fibromiyalji ağrılarımdan kurtuluyorum bunu yapınca.
  • muhayyer divan  (14.11.21 12:00:02) 
Hesabin yanlis gibi geldi bana da.


  • chavezding  (14.11.21 16:06:59) 
3. Paragrafta çok bir şey yememişsin gibi gözükse de saydıkların hep kalorili şeyler. 2000 olmasa bile 1500 kalori var en azından. Çünkü kuru yemişler, meyveler çok kalorili. Hele trabzon hurması. Akşam yemeğin ortalama 800 kalori. Küçük deme o dolma 200 kalori neredeyse. Öğlen yediklerin de diyet aldatmacası. Soyalı şeyler de kalorili. Sabah yumurtalı kahvaltı, öğlen kuru yemiş, kahve ara öğün. Akşam da senin yediklerinden bir grubu seçerdim. Mesela sadece enginar yemeği ve salata. Diyet yaparken bu yöntem bende. Akşam yemeğini 4,5 gibi yeyip ondan sonra acıkırsam kefir. Gün içi acıkırsam yine kefir, leblebi. Yeşil çay, bol su.Bu şekilde zayıflıyorum valla. Spor yapamayacak kadar tembelim.


  • oyokbuyoknevar  (14.11.21 18:30:11 ~ 18:33:40) 
1500 ölmeme sınırı genelde aslında çoğu kişi için, bmr deniyor. ben de bi ara 1 ay 1500 aldım . yani 1 öğünde doluyor zaten. sağlıksız zayıfladım ama. enerjim düşmedi. şimdi bu siteye göre hesapladım www.calculator.net ve 2800 civarı alıyorum.
en güzeli boyun kol bel vs ölçüp ona göre vücut ölçilerini belirlemek deniyor.

  • ShadowOfMoon  (19.01.22 12:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.