[]

Metamask hacklenme

Günaydin iyi pazarlar herkese
Dün gece bir gibi metamask hesabindaki tokenler
Bnb yapılarak baska bir cüzdana gönderilmiş.
Metamask ve bir kaç yere yazdık yapacak bir sey yok
minvalinde geri dönüş aldik bize verilen anahtar
Kelimeleri evde ajandaya yazip koyduk dolaba
Sanal ortamda olmamasına rağmen nasıl oluyor bu iş
Bilenler veya yardim edebilecekler var mıdir?
Telden yazıyorum hatalar varsa kusura bakmayin
Tikler gelecek.

 
daha önce bilmediğiniz bir yere falan metamask’ı bağlamış olabilir misiniz? bilgisayarda yaptığınız her şeyi izleyen, loglayan bir trojan da olabilir, birçok ihtimal var.


  • orient blue  (14.11.21 10:29:57) 
Sadece cep telefonu ile giris yaptık


  • denklemci  (14.11.21 10:33:29) 
Açık konuşayım, Metamask'i scam bi hesaba bağlamadığın sürece hack'lenme ihtimali yok, bir şekilde dediğin gerçekleşmişse de Metamask bi şey yapmaz.


  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 10:36:07) 
Scam hesap nedir üsdat.


  • denklemci  (14.11.21 10:37:53) 
Fake çakma, senin paranı alabilmek için kurulan sahte bi bağlantı hesabı. Yani sen Metamask'a niye koydun paranı? Ben mesela başka yerlerde yapacağım alışverişler için kullanıyorum, eğer alışveriş yapacağım siteyi iyi araştırmayıp bu sitenin çakmasına bağlarsam cüzdanı paramı alırlar. Bunun gibi şeyler. Aksi halde Metamask'tan paranı alamazlar. Ha cüzdanı scam'e bağlamamışsındır tarayıcında virüslü bi program eklidir bilgisayarda telefonda virüs vardır yine olur ama bunlar hep kullanıcıyla ilgili sıkıntılar.


  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 10:43:00 ~ 10:43:47) 
Bunun geri dönüşü yokmudur hic bir şekilde gönderilen cuzdanı görebiliyoruz onun kime ait olduğunu filan imkani var midir?


  • denklemci  (14.11.21 10:50:58) 
Yapacak bi şey yok maalesef.


  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 10:53:46) 
Pancaketen yeni çıkan bir coini almakta bu riski arttirir mı acaba? Yani scam olan bir coini alirsak bu başımiz gelir mi? Scam hesaba bağlamak nedir tam olarak?

Bu durumda yapacak bir şey yok diye biliyorum bende.
  • basubadelmevt  (14.11.21 11:21:57) 
PancakeSwap'den token alacaksanız önce bscscan adresinde gidip token'in contract address'ini bulup cüzdana eklemeniz lazım, PancakeSwap'te ismi ekli değilse oraya da eklemen lazım ama o contract address'in doğru adres olması lazım. Yani abcd coin için birkaç farklı adres olabiliyor, sen orijinal diye sahtesini eklersen para kaydedebilirsin coinmarketcap'ten falan sağlamasını yapabilirsin ya da coin'in kendi sitesinde adres varsa oradan alabilirsin. Scam adresle parayı çalmak en bilinen yöntem; yani sen parayı orijinal adres yerine sahtesine gönderirsen para başkasının hesabına gider geri dönüşü de olmaz.

Onun dışında yeni coin'lerin hacmi küçük olur, hacmi küçükse vergisi yoksek olur bnb'nin vergisi 0,1'ken yeni coinin vergisi %20 olabilir, bu da bir risk.

Yalnız hep söylüyorum swap borsaları bu işin son noktası, normal borsalarda iyice pişip temel noktaları öğrenmeden buralara girmeyin üzülürsünüz.
  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 11:33:35 ~ 11:38:13) 
geçenlerde başka birinin daha metamask'ten 1.2 milyon tl civarı bnb'si alınmıştı. bu cüzdanlardan az biraz anlayan takip ettiğim biri metamask için dünyanın en dandik sistemi demişti


  • avatar is back  (14.11.21 12:05:06) 
Metamask'ta sorun yok sorun nasıl işlem yapacağını bilmeyen kullanıcıda.


  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 12:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.