[]

hangi coin borsasi ve neden

1- bu kadar cok sayida coin borsasi nasil oluyor? yani bunlara bir bankaya guvenebildigimiz kadar guvenebilir miyiz? finansal denetim olarak kime karsi sorumlular? kim denetliyor mesela bu kurumlari, bir anlasmazlik, cozumsuzluk durumunda?

2- hangisini tavsiye edersiniz, en az komisyonu olan, guvenilir?


 
1. Serbest piyasa. İsteyen istediğini kuruyor. Denetime tabi değil. Dolayısıyla bir denetim kuruluşuna karşı da sorumlu değiller. Anlaşmazlık, çözümsüzlük olur ise şirketin inisiyatifindesin. Örneğin kripto cüzdanına biri erişip parayı bir şekilde başka bir cüzdana aktarırsa geçmiş olsun. Bir bardak soğuk su içersin öyle bir durumda. Borsa bu konuda "yapacak bir şey yok" diye yaklaşıyor.

2. Binance. Dünyanın en büyük kripto borsası. Komisyonunu bilmiyorum ama en azından ne olduğu diğerlerine göre daha belli.
  • himmet dayi  (14.11.21 08:29:51) 
Evet himmet dayi haklı git dolar al koy daha iyi.


  • denklemci  (14.11.21 10:11:47) 
1: Güvenemezsin kimsenin kimseye sorumluluğu yok ama 1 ayda bankanın verdiği faizin 20 katını kazandığım oluyor bu durumda para tatlı geliyor. Yapacak bir şey yok.

2: Binance falan güvenilir tabii ama oradan öyle x20-30 yapamazsın çok para kazanmak istiyorsan IDO'ları kovalayıp önsatıştan alacaksın shitcoin meme coin kovalayacaksan gate.io mexc ya da swap borsalarını kovalayacaksın para burada ama sen bu işlerden anlamıyorsan ama az az ucundan başlayayım diyorsan tabii Binance'dan başla. Ben senin 500 dolar koyup 3 ayda aldığın parayı ben IDO'dan 10 dolar yatırıp kazanabiliyorum ama bunlar hep zamanla öğrenilecek şeyler. Ayrıca hiçbir şeye de güvenemezsin ama ben yeri geliyor 100 bin dolar da bağlıyorum bu güvenilmez yerlere.
  • Zaman Tamircisi  (14.11.21 11:03:19 ~ 12:50:30) 
Sıralama genelde şu şekilde olur, binance ~ gate vs ~ swap borsaları. Sağa doğru gittikçe risk de kazanç oranı da artar.


  • beni sen öldürme  (14.11.21 12:48:15) 
ben artık mümkün olduğunca DEX'lerde takılıyorum yani para cüzdanımda dursun takas edeceğim zaman decentralized yerlerde takas edeyim. (Binance bile zaman zaman X coin withdrawını duraklattım yarın tekrar gel diyor)

Fakat, son zamanlarda millet çok hacklenmiş. Ya bilmeden farklı kontratları onaylıyorlar, ya sahte metamask vb. pluginler kuruyorlar. Ben mesela sırf güvenli olayım diye geçen yıl macbook + iphone aldım bunlar üzerinden yapıyorum. Zaten 4 yıldır Ledger Nano S'im var. Yani bilinçsiz yaparsan riskli olabilecek bir şey bilinçliysen daha iyi olabilir.

1. Kriptonun olayı aslında trustless olması yani bir yere güvenmek zorunda kalmadan işlem yapabilmelisin, borsada yine birine güvenmek durumunda kalıyorsun bence saçma. Çekip gitseler bağlı olduğu ülke belki bişey yapabilir ki bizde Thodex vb. şeyler oldu gördük, bir şey yapamıyor. Kontrata güvenmek ve decentralized takılmak ortamın ruhuna daha yakın. Fakat bu sefer Audit firmalarının raporlarını inceleyip kodlarda sıkıntı var mı, bu sisteme güvenebilir miyiz onu incelemen gerekiyor. Ben şahsen insanlara/devletlere güvenmektense her şeyi kodlara bırakmak gerektiğini düşünen biri olarak güveniyorum.

2. Dümdüz bir şeyler alıp satacağım diyorsan Binance, Huobi, Kucoin vb. büyük yerlerde takıl madem.
  • nhk ni youkosu  (14.11.21 13:26:22 ~ 13:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.