[]

Age of Empires 2 The Conq oynamak

Selamlar,

Hala bu oyunu oynayan var mı?

İndirip dümdüz oynayabiliyor muyuz? Online olarak başkalarıyla oynayabiliyor muyuz?

Nereden indirilir? Hangi platform üzerinden oynanır?

Mersi.

 
Ben arada oynuyorum. Zamanında Steam'den almıştım. Windows bilgisayarda hem dümdüz, hem online olarak oynayabiliyorum.


  • nickini vermek istemeyen uye  (13.11.21 23:57:55) 
Steam'den indirmiştik, haftada bir iki aksam oynuyoruz arkadaşlarla yaşlar 36 :)


  • mirty  (14.11.21 00:13:11) 
Oynanıyor ama Definitive Edition var Steam'de. O daha iyi. Conq.'a göre epey geliştirdiler.


  • himmet dayi  (14.11.21 07:59:44) 
selam,

iki seçenek var:

ya internetten artık bir yerden setup dosyasını bulup 2001 versiyonu conquerors indireceksiniz. daha sonra oldukça uğraştırıcı manuel ayar yapıp voobly platformundan ücretsiz oynayabilirsiniz. ama sıkıntısı çoktur lag falan uğraştırır.

ya da orjinal steam platformundan definitive edition versiyonu alacaksınız(en güncel ve tutulan versiyonu budur yeni bir sürü ırk da var) otomatik maç bulma seçenekleri ve güzel geliştirmeler mevcut oyuna ilişkin. kesinlikle bunu tavsiye ederim.
  • stavroqin  (14.11.21 14:34:49) 
Ben steamden indirdim 2001 yılındaki haliyle. Windows 10da rahat rahat çalışıyor


  • cekcekli  (14.11.21 14:50:45) 
Definitive Edition oynanış açısından bizim eski güzel eycof'umuz gibi ama değil mi? sıfırdan oyun öğrenmek istemiyorum. bildiğimiz o oyunu oynamak istiyorum temelde.

yani H shift C, b e b e b e diye diye işçi basıp ev yaptırabileceğim di mi? yine bi işçi 50 food olacak di mi?
  • fatihkkk  (14.11.21 16:51:20) 
evet oyunun temel yapısı aynı 1999 versiyonuyla ancak bazı noktalara değinmekte fayda var:

1-) o bahsettiğiniz kısayollar da age of kings orjinal kısayolları onlar da oyunun menüsünde halen var kalıp halinde seçebilirsiniz. ya da bir çok daha oyunu kolaylaştıracak kısayollar da var onları da dilerseniz kullanabilirsiniz.
2-) grafik anlamında oldukça güzel iyileştirmeler var 4k bile oynayabilirsiniz, göze hoş geliyor ancak bazı ünitelere(arbalest/paladin vs) gözünüzün alışması zaman alabilir. Zevk meselesi tabi yine de internetten arayıp bir ekran görüntülerine bakın bence
3-) oyun öz olarak aynı yerde olsa da eğer en son 20 sene önceki versiyonu oynadıysanız: bir çok yeni ırk eklendi >>> cumans,malians,malay,khmer vs. ve bir çok balans yaması uygulandı(ırkların dengesi oyun içi dengeler için vs.) Dolayısıyla da birebir aynı oyundan kesinlikle söz edemeyiz. Üzerine konmuş geliştirmeler oldukça fazla.

4-) Eski stil oynayabilirsiniz. Eski build orderlara göre oynayabilirsiniz. Kendi aranızda arkadaşlarla oynayacaksanız olur tabi. eğer ama internetten birebir puan bazlı rekabetçi oynayacaksanız değişikliklere adapte olmanız için bayağı 1 araştırma yapmanız gerekiyor. Ama ben rahat rahat oynayayım işte güzelce vakit geçireyim, 1 saat oynadım, Haftada 1 saat sonra kapatırım diyorsanız dilediğiniz şekilde oynarsınız. Ama internetteki dünya bambaşka çok rekabetçi puan sıralaması var dünya çapında. Onlara ayrıca ders gibi oldukça yoğun hazırlanmak lazım. Onu söyleyeyim. Sonra sürekli yeniliyorum. Neden böyle oldu demeyin bana :)

5-) Bu oyunu oynayan hala oldukça fazla sayıda insan var. Hatta bu versiyonda da tekrar eskiden oynayanlar oyuna geri döndü. Şöyle söyleyeyim, 10 binlerle ifade ediliyor, belki 100.000 kişi var toplam hani oynayan ama ne kadar aktifti ne kadarı değildir Onun istatistiğini bilemem de tuşa bastığınızda otomatik rakip buluyor, ister takım oyunu ister birebir. Ortalama 3-4. Dakikada sizi otomatik olarak bulup eşleştiriyor ve oyuna başlayabiliyorsunuz. Eskisi gibi lobiye gireyim. 2 saat bekleyin falan o isteğe bağlı lobi kısmı hala var ama bu şekilde kolay kullanımı olduğu için herkese artık otomatik oynuyor neredeyse.
  • stavroqin  (14.11.21 17:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.