[]

dün bi olaya şahit oldum, polis

bir hastane otoparkında sıra sıra dizilmiş araçlar var. araçların kafası hastenin aksi istikametine bakıyor.

bu şahit olduğum olaydaki yol hastane acilinin yolu, yani ambulanslar, acil hastalar geliyor önünde de 1 sıra park etmeklik yer var ve araçlar var. hastane tırt bir özel hastane öyle geniş bir yol değil.

dün bir araç arkasını kontrol edip geri geri çıkarken, başka bir araç cart diye beklemeden ve oldukça hızlı o aracın arkasına girip, geri çıkan aracın dokundurmasına sebebiyet verdi.

bu anda sirenler falan çaldı, içinden bi zibidi indi, sen ne yapıyosun alırım ehliyetini vb şöföre çıkıştı.

polis olduğu imasında bulundu aracı egea gibi bişeydi ve yanında bi kız vardı, kızın yanında artislik yapma durumu

araçtan indi zıpladı arabasına falan baktı, işte argo bişeyler söyledi, üstüne başına baktım silah yok, tipe baktım polis tipi yok, telsizi yok, araçta çakar yok sadece korna yerine siren var.

bişey de diyemeyince hani haksız yani belli olay, karşı taraf da bişe demedi buna. bişey yok araçlarda senin hatan falan dedi.

eleman aracın camları filmi bi dahakine keserim cezayı deyip izmir kalkışlı yaptı gitti.

plakası elimde.

sizce bu polis miydi? normal sivil bi plakası var. bu tür durumlarda eğer şöför ben olsaydım ve bu elemanın polis olup olmadığını araştırmak durumunda olsaydım ne yapmam gerekirdi?

dün hastanedeyken bi kaç adli vaka geldi, hani cinayettir falan, bir sürü polis gördüm özel ekipler, sivil polisler falan bu elemanın yakından uzaktan hiç alakası yok, yaşı da genç 23 24 falandı. kıllandım yani, hani yarın öbürgün böyle bişey gelir başımıza, dolandırıcıdır bişeydir. bişey de bilmiyorum diye bu durumlarda ne yapmak gerekir diye size sormak istedim.

 
Araştırmana gerek yok. Sen kimsin diye soracaksın. Polisim diyorsa kimlik soracaksın. Ehliyeti nereye alıyor. Çarptı diye ehliyet mi alınır. Egea'ya bindiğine göre muhtar çocuğu olabilir. Milletvekili çocuğu demeye dilim varmadı Egea'yı görünce.


  • dissendium  (13.11.21 22:58:19) 
Hahaha buna benzer olay annemle benim başıma geldi. Kendi halimizde arabayla ilerlerken başka bir araba yan tarafımızdan bize çarptı. Biz annemle arabadan inince ben polisim ayağıyla artistlik yaptı. Başlarım polisliğine diyip üzerine yürüdü annem adam pısıp kaldı. Belediyede memur olarak çalışıyormuş :D :D

Tipten polis olmasını anlayamayabilirsiniz. Benim de sevgilim komiser, silahı asla belli olmaz, tipi de genç gözüyor baya. Kimlik sorarsınız, 155i arayıp kendiniz polis çağırırsınız vs vs
  • jazzabel  (13.11.21 23:54:53) 
Ancak kimlikten belli olur polis olup olmadığı arkadaşların dediği gibi.
Yoksa tipe göre bakarsan çok yanlış yaparsın.
Ben ne at hırsızı tipli herifler gördüm, sivil polis çıktı herifler.
Hele bir tane gördüydüm değnekçi gibi orta yaşlı, elde tespih atarşanıyor etrafa istiklalin ortasında. Meğersem sivil polismiş telsizi fln vardı ortalık yerde.
  • les yeux blanches  (14.11.21 00:11:40) 
1- sivil polisi tipinden tanıyamazsiniz.
2- sivil polis uluorta yerde ben polisim alirim ehliyetini demez.
3- sivil polis polis görevde degilse görev aracini kullanamaz. görevde ise de aracin sivil plakasi olur,siz anlayamazsiniz.
4- telsiz falan onlar geride kaldi, en fazla sivil polis arabasinin ön tarafinda not almak icin bir not defteri hazir bulunur, belki oradan anlarsiniz.
5- her polis sana ceza yazamaz, arabani cektiremez, filmlerini falan sökemez. her birinin ayri bir görev yeri var.
her polisim diyenden tirsmayin, kimlik sorun, göstermiyorsa karakolu arayip polis oldugunu söyleyen biri var bizi tehdit ediyor deyin. ciddiye alip geliyorlar. kimlik gösteriyorsa da sicil numarasini not edin. yine karakola sikayet edin.

muhtemelen en iyi ihtimalle yeni cevik kuvvettir, yanindaki kadina hava atmak istiyordur. siz korkup sindikce daha da azgin oluyorlar, izin vermeyin.
  • spivak  (14.11.21 12:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.