[]

Tüm şirket brüt maaş alırken netten anlaşma yapmak

Bu bir hurafe midir yoksa gerçek midir? Hep böyle anlatılır ya ben netten anlaştım vs diye var mı gerçekten böyle bi durum?




 
gerçek tabi, senin anlaşmana bağlı, ben mesela brüt ödeyen yerde net maaş alan çok insanla karşılaştım.

ben öyle anlaştım kardeşim, kamulatif vergi bilmemenesi anlamam net maaşıma bakar geçerim diyorlardı.
  • killerbee  (13.11.21 22:51:59) 
Peki hangisi daha mantıklı?


  • adwokat  (13.11.21 23:00:50) 
tabii ki net olan.

çünkü brüt maaşta vergi dilimine göre kesinti yapılıyor, yani atıyorum ben bu gün ilk 5 6 ay 1000 lira alıyorsam 7. ay bu sefer 960 liraya düşüyor falan.

yani böyle salladım ama böyle sıkıcı bi durum var, vergi dilimi atladığında.

net olduğu zaman sana neti ödeyip brüt olarak hesaplayıp işliyolar bordroya, her şekilde daha fazla alıyorsun net maaşta
  • killerbee  (13.11.21 23:02:40 ~ 23:05:45) 
Net maaşta her şekilde fazla alıyorsun demek doğru değil.

Örneğin 20 bin brüt olarak anlaşırsan maaşını azalarak alıyorsun ama aylık ortalama 12.850 gibi bir şeye denk geliyor. Sana gelen bu teklifi "ben net olarak istiyorum" dedikten sonra "o zaman 12 bin net verelim" derlerse nasıl daha fazla olmuş olacak?


20 bin brütte mesela sadece Aralık ayında 11.400 alıyorsun. Mayıs ve sonrası 12.500. Mayıs öncesi de 13-14 diye gidiyor.
  • himmet dayi  (14.11.21 08:05:56) 
www.verginet.net
Şuraya brüt maaşı girdiğinizde hangi ay ne kadar alacağınız, aylık ortalama vb hesaplanıyor. Fikir sahibi olabilirsiniz.
Nette dümdüz kaça anlaştıysanız her ay o yatar ekstra mesai ücreti, prim vb yoksa.
  • sedolima  (14.11.21 10:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.