[]

Evdeki tatlının bir kısmını yememeyi başarmak

Ne zaman eve bir porsiyondan fazla tatlı alıp bikaç gün yerim desem onun çoğunu ya da tamamını o gün bitiriyorum. Tatlıya normalde de düşkünüm, olmasa istemem ama evde varsa bitirmeden rahat edemiyorum. Bunu nasıl aşabilirim?




 
bir porsiyondan fazla almayarak.


  • Bruce  (13.11.21 20:30:13) 
bruce'un dediği gibi ufak porsiyonlar alabilirsin.

belirli günler tatlı günü yapabilirsin. mesela belirli günler belirlediğin kadar tatlı ye. o günler dışında yeme ve alma. canın tatlı yemek istediği zaman zamanını gelmesini bekle ve o zaman da yiyeceğin için beklemeye çalış.uzun süre beklemek zor geliyorsa başlangıç için 2 günde 1 yapabilirsin mesela.

bir de kan şekeriyle alakalı. kan şekerin yükselirse pek yemek istemezsin. öncesinde bir meyve yiyerek kan şekerini yükseltebilirsin. böylece canın çok istemez.
  • black mamba  (13.11.21 20:56:51) 
Valla bence fazla almayarak olur ama bu sürdürülebilir olmaz. Esas olan da dibinde olan bir şeyi yememe iradesi gösterebilmek. Yani illa ki evinde fazla tatlı olacağı günler olacaktır. Bence iradeni terbiye etmen gerek. Şu kadar yiyeceğim fazlası zarar. Yersen kendini cezalandirabilirsin. 1 ay tatlı almayacağım vs gibi.


  • Amaranta ursula  (13.11.21 21:14:41) 
Almamayı ben de biliyorum irademi nasıl geliştirebilirim onu soruyordum.


  • mg3929  (13.11.21 21:41:35) 
Kan şekerin, insülinin sana ye derken dolapta tatlı bırakmana imkan yok bence. Belli bi süre almayarak hormonal dengeni oturtabilirsin. Sonrasında irade göstermek daha kolay olur.

Bir de irade gücü sınırlı bi güç. Eğer zor bi gün geçirdiysen, iradeni gündüz kullandıysan akşam 0 dan irade gücü bulmana imkan yok. Bu yüzden insanlar sabah hayır diyebildikleri zararlı alışkanlıklara akşam hayır diyemiyorlar.

İrade gösteremiyorsan kendine çok yüklenme bu nedenle, gündüzlerin psikolojik anlamda yorucu geçiyorsa irade barın akşama kadar boşalıyordur. İrade gücü biten bit şey maalesef.

Bu nedenle uzmanlar işi asla iradeye bırakmazlar. Cips mi istiyorsun küçük paket al, tatlı mı istiyorsun küçük paket al, komşu koca bir tabak börek mi getirdi bir kaç tane ye geri kalanını çöpe boşalt vs. İrade sormuşsun ama irade oluşturmak yukarıdaki anlattıklarımdan dolayı zor olabilir ve bu senin suçun değil.
  • zimbirik  (13.11.21 22:00:11) 
Bir süre aralıklı oruç düzeninde beslenirsen isteğin azalır.


  • fever  (13.11.21 22:40:59) 
Ben herkes her konuda iradeli olması gerekli düşüncesine katılmıyorum :) Canın çekiyorsa alacaksın tabii ki. Tatlı arta da bilir, normal. Artanı canın da çekebilir, normal. İnsanız. Sürekli çevre koşulları kısıtlıyor zaten bizi. Mesela şöyle yapabilirsin, artacağını düşündüğün tatlıları ya akabinde hemen birileriyle paylaşırsın ya da yersin ve o yediğin zamanlara göre bi nevi "cheat day" ler oluşturursun kendine. Ama şunu net bi şekilde söyleyebilirim ki insanoğlu kısıtladıkça en ufak bir patlamada daha büyüğünü istiyor. Bu şekilde bi bakış açın olursa zaten akında hep bu düşünce de olmaz.


  • e mice  (13.11.21 23:19:07) 
Tatlıyı ağzında beş on saniye tut, biraz çiğne, yutma ve çöp kutusuna tükür. Hem tadını almis olursun hem de kilo almazsın.


  • Trafalgar  (13.11.21 23:51:35) 
youtu.be

Şuna denk geldim az önce. İzlemedim ama işine yarayabilir.
  • zimbirik  (14.11.21 10:52:15) 
Ya hep ya hic oluyor maalesef, gozden uzak olacak, alinmayacak


  • gunes123  (15.11.21 03:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.