[]

Gözlük takan arkadaşlar hangi maskeyi kullanıyosunuz

Yazın çok sorun yok da artık havalar soğumaya başladı ve bu havalarda gözlükle beraber maske takınca gözlüğüm inanılmaz buğulanıyor. Hele akşam saatlerinde hiçbir şey göremiyorum resmen. Evony marka maske kullanıyorum şu an klasik, daha az buğulanmasını sağlayan bi marka var mıdır bildiğiniz?




 
Dışarı hava geçirmeyip buğulanma yapması iyi bir şey aslında. Gözlüğe yapmaması için burun tarafının iyi kapanması gerekiyor bu da iyi tel ile oluyor. Çok dandik kısa ve güçsüz telli maskeler var piyasada.

Are marka maske benim gördüğüm en iyisi, lastik, tel ve geçirgenlik olarak. Hiç olmadı yapışkanlı eva sünger alıp çok ince şeritler halinde kesip tepeye conta yapabilirsiniz maskelerin. (zaten en bomba maskelerin tepesinde sünger oluyor.)
  • hedep  (13.11.21 16:01:44) 
Gözlük buğulanmasını engelleyen spreyler var sıkıyorsun cama dört beş saat buğulanmıyor.


  • rodeocu  (13.11.21 16:16:17) 
ARE'nin N95'ini takıyorum. %100 engellemiyor ama normal maskeye göre daha iyi.


  • lancelot du lac  (13.11.21 16:19:14) 
rodeocu nerden alabilirim? gozlukculer mi?


  • camussar  (13.11.21 17:16:53) 
@hedep

biliyorum telle kapatmak gerektiğini ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım yine de buğulanıyor. hele şu an filyasyon görevinde üst üste iki maske takıyorum iyice görüş alanım sıfırlandı.

Sprey işini düşündüm ama gözlük camı da hassas bi cam olduğu için güvenemedim pek. Bakayım kaliteli bi şey bulursam onlardan alayım bari
  • nundu  (13.11.21 18:17:59) 
Zeiss firmasının buğu önleyici spreyi var biraz pahalı ama işe yaradığını söylemişti yöneticim.


  • chicha_v2  (13.11.21 18:57:26) 
Maskenin telli kısmını alta çevirip telsiz kısmını da gözlüğün camları içine olacak şekilde olabildiğince yukarı çekip sıkıştırmak en pratik yöntem.

Yani aslında sıkışması gereken tel yeterince iyi olmadığı için sorun oluyor, telin olmadığı kısım ince olduğu için gözlük içine daha iyi sıkıştırılabiliyor.

Umarım anlatabilmişimdir.
  • epitaf  (14.11.21 00:20:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.