[]

bel-sırt ağrısı için doktor veya simyacı

merhaba. yaklaşık iki senedir belimin sağ tarafının kaba et ile buluştuğu noktada bir ağrıdan mustaribim. bu ağrı özellikle ilk sene çok fazla ayakta kaldığımda ve yürüdüğümde akşamçektiren olarak musallat oluyordu, ama gel gör ki özellikle son birkaç aydır arka tarafın yine sağ tarafında sırta sirayet edecek şekilde (postürüme dikkat etsem dahi) yarım saatlik bir oturuş sonrası kendini belli ediyor. bunun için henüz bir fizik terapisti görmedim, bel kırmalarıyla meşhur bir tay masözü kaba etimde sorunun kökü zannettiğim yeri bir güzel ovalayıp oradaki düğümlüğü dağıttı ancak kalıcı bir çözüm vermedi haliyle.

özet: istanbul'da bel ağrılarını sadece "dik otur, şu streçi yap" reçetesiyle başından savuşturmayacak konvansiyonel/alternatif/holistik fark etmez çalışan uzman isimlerini istiyorum sizden değerli bel ağrısı ıstırabı akranlarım.


 
önce MR çektirin ve ne yapılacağına doktor karar versin. fizik tedavi iyi geliyor, 15-20 seans deneyin. nedeni psikolojik de olabilir. meditasyon, yoga iyi gelir.


  • santimantal  (13.11.21 11:53:58) 
emin olmak adına hekim kontrolü ardından fonksiyonel antrenman alanında çalışan bir spor hocası.

görmedim, net bir şey diyemem fakat anlatılana göre çok büyük ihtimalle kas kuvvetsizliği sebepli spazmlar sonucu ağrı oluşuyor.
pasif şekilde esnetmek (masaj) geçici çözüm sağlar. kalıcı çözüm içinse o kasın hem kuvvetlendirilmesi hem de aktif plastik olarak esnetilmesi gerekiyor.
maalesef kalıcı çözüm, iki seanslık bir şey değil, yaşam tarzında değişiklikle olacak.
  • d e j i n  (13.11.21 12:14:12) 
Masajla geciyorsa hayatinda bir seyleri yanlis yapiyorsundur, kas kendini korumaya aliyor tas gibi hale gelerek.

Tek elde agirlik tasimayi, tek omzunda canta tasimayi birakmalisin. Sandalyede tek tarafa kaykilmamalisin.
Eller bos uzun yuruyusler yapman lazim.

Doktora gidince de benzerlerini soyleyecek.

Eski duyuruculardan compadrito reisin yazisi beni duzeltmisti
eksisozluk.com

Su yaziyi okudum ve 10 senedir tik demedi
  • divit  (13.11.21 14:47:56) 
www.youtube.com

bu egzersizleri düzenli uygula
  • orpheus  (13.11.21 18:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.