[]

ingilizce konuşmak

klasik bir soru olacak malesef.

şu anki seviyem yazılı metinleri eğer dili ağır değilse %70 anlayacak düzeyde. karşımdaki kişi ana dili ingilizce olan biri değilse onu da anlayabiliyorum aslında. ama iş konuşmaya gelince tıkanıyorum. cümleyi nasıl kuracağımı bi türlü aklıma getiremiyorum, mal gibi kalıyorum.

asıl amacım da yurt dışında çalışabilecek düzeyde geliştirmek ingilizcemi.

bi sürü duyuru var konuyla ilgili olarak ama belki daha önce cevaplamamış olup da güzel bi yöntem önerecek vardır.

kursa vs. yazılmalı mıyım? yoksa cambly gibi sitelere mi girmem lazım? cambly'e falan da girmeye çekiniyorum çünkü konuşurken yukarıda dediğim gibi cümleyi nasıl kuracağımı bilemiyorum.

ya da varsa başka önerisi olan, onları da deneyeyim?

 
öncelikle daha önce defalarca söylenmiştir ama ben de hatırlatayım: ana diliniz olmayan bir dili konuşurken hatalar yapmanız, yavaş konuşmanız vs oldukça doğaldır. dünyanın hiçbir yerinde de bunu türkler kadar abartan bir grup yoktur. dolayısıyla işe endişelerinizi geride bırakmaya çalışarak başlayın.

benim önerim aynada kendi kendinize konuşmanız. ister kafanızda hayali bir konuşma ortamı yaratın, isterseniz hazır sorulara cevap verin.

"çivi çiviyi söker" atasözünün dil öğreniminde yeri büyüktür. konuşma sorununu ancak konuşarak çözersiniz. kolay gelsin .
  • south park in kapusonlu uyesi  (12.11.21 19:36:17) 
Cümleyi nasıl kuracağınızı bilememeniz Türkçe cümleyi İngilizce cümleye çevirmeye çalışmaktan oluyor olabilir. Türkçe düşünmeden İngilizce düşünmeye çalışınca kolaylaşıyor aslında konuşmak. Bence bol bol dizi izleyin. Hatta zaman zaman diziyi durdurup konuşulanları siz de söylemeye çalışın. Bir de bence bu iş çok boyutlu. Akıcı konuşmak için kelime bilgisinin iyi olması gerekir. Önce yazma becerinizi geliştirmeyi deneyin.


  • dissendium  (12.11.21 19:59:05) 
cambly için endişeniz yersiz bu arada, çünkü tam olarak bu tedirginliğinizi ve eksikliğinizi gidermek için var sanırım cambly. karşınızdaki dili size öğretmek, sizi konuşturmak için orada o yüzden cümle kuramasanız da bir şekilde ilerletiyor sizi karşınızdaki hoca.


  • aziz dostum jack  (12.11.21 21:13:54) 
Yaklaşık 4 yıldır iş hayatında İngilizce kullanıyorum; bir sürü farklı milletten İngilizceyi native ya da ikinci dil olarak konuşan insanla muhattap oldum, toplantılara girdim... İngilizceyi sonradan öğrenip de hiç hata yapmadan konuşan hatırlamıyorum. Tabiri caizse kafasını gözünü yararak konuşuyoruz, anlaşıyoruz; bugüne kadar ne bir kimse bana bir şey dedi, ne ben kimsenin arkasından konuşulduğunu duydum. Zaten en büyük sıkıntı bu "Hata yaparsam insanlar ne düşünür, komik duruma düşer miyim" korkusu, onu aşarsanız gözle görülür bir iyileşme yaşayacaksınız. Pratik yapmaktan, hele de parasını vereceğiniz Cambly, italki, vb. ugulamalardaki hocalardan kesinlikle çekinmeyin.


  • salihdt  (13.11.21 15:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.