[]

Hayvansal gıda tüketmeyenler sabah kahvaltıda ne yiyorlar?

Merhabalar,

Eşim hayvansal gıdaları bıraktı alerjisi olduğu için, aslında süt ve süt ürünlerini, peyniri, yumurtayı, şekeri bıraktı. Sabah kahvaltıda şimdi ekmek, yumurta, peynir yiyememek onun için eksiklik epey. Bunlar yerine değişik neler yiyebilir?


 
Humus, fistik ezmesi, yulaf ezmesi ve vegan sut vs. Vegan butter denen sey de guzel denedim fena degil. Zeytin, domates, hiyar vb her turlu sebze meyve de yenilebilir.


  • bana kedicik derdi  (12.11.21 18:39:07) 
Avokado, ceviz, kuru kayısı


  • asteriks  (12.11.21 18:49:22) 
porridge

iki öğün yiyorum. ilki nerdeyse her seferinde porridge oluyor.

onda da meyve, kuru yemiş, chia kesin oluyor. gerisi artık keyfime ya da elimin altında ne varsa.
  • AlsterWasser  (12.11.21 18:54:15 ~ 18:56:45) 
Ben kahvaltıda sıcak şeyler yemeyi sevdiğim için vaktim varsa ıspanaklı mantar sote, patates kavurması, yumurtasız menemen falan yapıyorum. O kadar vaktim yoksa da ekmek üstü avokado en sevdiğim şey.

Tek başına vegan peynir hiç sevdiğim bir şey değil ama tost içinde fena olmuyor. Nohut unuyla yapılan omlet tarifleri de güzel bir alternatif kahvaltıda.

Arada bir tatlı bir şeyler istersem chia puding yapıyorum bitkisel sütle ve üstünü meyvelerle süslüyorum. Yulaf lapası ya da smoothie kaseleri de aynı şekilde tatlı kahvaltılar için iyi oluyor.

Bu arada “bitkiselbesleniyorum” diye bir blog var. Orada bir pankek tarifi var tamamen vegan. Ölçüleri birebir aynı tutarak denemiştim ve harika olmuştu pankekler. Denemek isterseniz öneririm.

Türkiye’de hala güzel vegan peynir yok bence ama onun dışında her şeyin alternatifini bulmak mümkün gibi aslında. Nutella alternatifi, fıstık ezmesi vs bir çok şey var. Bildiğimiz sokak simidi vegan mesela ki bence en güzeli bu. Evde kat aralarına zeytinyağı ve bitkisel süt karışımı sürülerek vegan börek yapmak, yine üstüne zeytinyağı sürerek gözleme yapmak falan hepsi bitkisel beslenirken yapılabilecek şeyler. Ben yumurta çocukluğumdan beri tüketmiyordum zaten ama süt gereken her şeye de bitkisel süt kullanınca evde kahvaltı hazırlarken bir gün bile zorlanmadım diyebilirim tamamen bitkisel beslenmeye başladığım günden biri.
  • ms brownstone  (12.11.21 19:36:56 ~ 19:44:38) 
Teşekkür ederim cevabınız için hepinize, bir şey söylemeyi unuttum, kuruyemiş de yemiyor :(

Ama bu diğer dediklerinizi uygularım.
  • damba  (12.11.21 20:27:43) 
Kendisi ekmege surmelik soslar yapsin. Mantarli, kuru domatesli vs vs...
Ekmek niye yok? :( Gluten yoksa, misir-karabugday ekmegi tariflerine bir baksin.

Haftanin yarisinda, firindan kucuk bir atistirmalik, yanina kahve ve meyve. Hazirlik yaptiysam, yulafli-chiali bir karisim. Bitkisel yogurt ve sütü karistiyorum. Lime suyu ve lime kabugu ekliyorum. Limeli "yalanci parfe" oluyor. Bir ton degisik versiyonunu deneyebilir bunun. Onemli olan kucuk kesim ve duzgun yulaf almasi.

Pazarlari kruvasan, bir dilim incecik yaprak cikolata ve kahve.
  • buf-e kür  (12.11.21 21:02:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.