[]

Moka pot ile alakalı kahve gurmelerine soru

Merhaba arkadaşlar öncelikle selamlar. Ben bu indirim günlerinde gaza gelip bir adet 6 kişilik olanlarından moka pot aldım. Normalde 1 veya en fazla 2 kişilik yapar kullanırım dedim. Arada bir kalabalık misafir olursa diye almışken büyük olsun diye 6 kişilik modelinden aldım. Fakat sagdan soldan birkaç yerde bu meret kaç kişilik modelse sadece o kadar kahve yapılabileceğini, gidip 6 kişilik modelde tek kişilik kadar yapılamayacağını okudum. Ben kendi kendime buna tek kişilik kadar kahve koyarım suyu da tek kişilik kadar koyup yaşar giderim diye düşünmüştüm. Yanıldım mı sizce? Bu sorunun cevabını bulamadıgım için iade edebilirim düşüncesiyle daha hiç kullanamadım karşılıklı bakışıyoruz bu dayıyla. Degerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar efenim




 
Bende de 6lı var. Mochapot zaten oldukça sert kahve yapıyor, kahvesini az, suyunu da yarım değil de yarımdan daha fazla koyarak yapıyorum ben tek olduğum için. Gayet oluyor.


  • lcha  (12.11.21 13:01:26) 
merhaba,

evet yanıldınız. kaç kişilik ise o kadar kahve koymanız gerekir. ha bu şekilde yapamaz mısınız evet yaparsınız. fakat kahve yanabilir/gerçek tadı alamazsınız vs.
  • kablelvuku  (12.11.21 13:04:16) 
hocam öncelikle 3 kişi 6 kişi muhabbeti single shot espresso hesabına göre yapılıyor. ama normalde single shot bir kişiye kolay kolay yetmez. özellikle latte/cappuccino gibi içecekler yapacaksanız zaten double shot kullanmanız daha mantıklı olur.

eğer tek kişi için düzgün bir kahve almak istiyorsanız benim tavsiyem en azından yarım miktarda (3 porsiyon gibi) hesaplayıp kahve yapmanız. kahveyi kesinlikle buna göre koyun, suyu biraz daha az (2,5 porsiyon mantığıyla) ekleyebilirsiniz. ancak asıl püf noktası, kahvenin yanmaması için soğuk su değil kaynar su kullanmanız gerekliliği. bu şekilde hazneye kaynar su koyarak pişirirseniz muhtemelen hakveyi yakmadan pişirebilirsiniz. ancak yine de, yanma riskini azaltman adına nispeten daha az kavrulmuş kahveleri tercih edebilirsiniz.
  • shadowfollower  (12.11.21 13:24:53) 
biz de tam tersi hatayı yaptık. anneme iki kişilik almıştım zamanında beraber içeriz diye. keşke 4-6 kişilik alsaymışım diyorum. iki shot yetmiyor kahveyle aranız azıcık iyiyse.


  • tey tey  (12.11.21 13:31:29 ~ 13:32:43) 
evet suyu işaretli yere kadar doldurmanız gerekiyor çünkü bildiğiniz gibi ısınan suyun basıncı artıyor ve bu şekilde kahveyi basınçlı suyla demlemiş oluyorsunuz. suyu az koyarsanız yeteri kadar su kahvenin bulunduğu hazneye dolmaz ve kahve demliğe ulaşmayabilir. yani işaretli yere kadar doldurmanız lazım. benim 4 kişilik ve ben de çoğunlukla bitiremiyorum maalesef ağır geliyor bana, demlenen kahvenin bir kısmını atmam gerekebiliyor ama 2 kişiyseniz ve kahvenizi koyu seviyorsanız ideal bence 6 kişi. ben genelde sütle seyreltip içiyorum ve koyu yapmıyorum ondan kaynaklı olabilir.


  • einsteinin kedisi  (12.11.21 17:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.