[]

yüksek lisans yaparken yayın yapmak vs mezun olduktan sonra yayın yapmak?

Merhaba akademik arkadaşlar;

Benim için önemli 2 sorum var, danışabileceğim biri pek yok etrafımda.

1. Halihazırda yl yapıyorum yetişirse bu dönem sonu yetişmezse gelecek dönem mezun olacağım. Mezuniyet için yayın şartımız yok ama ben akademiden devam etmeyi düşündüğüm için yayın yapmak istiyorum(tez konumdan bağımsız). Mezuniyet sonrasında yapmak yayımlayacak yer bulma konusunda sıkıntı yaratır mı?

2.sorum
Kendi üniversitem dışında başka bir üni.nin bir projsesinde gönüllü destek veriyorum, projenin teori-kuramsal kısmının yazımında. Hazır proje için okuma araştırma yapıyorken projenin konusuyla ilgili bir makale yazabilir miyim? Tabii projeden sorumlu hocanın bilgisi ve onayı doğrultusunda. Yöntemi farklı olacak şekilde elbette. Proje için nicel-anket yapılmış misal ben kendi üniversitemin etik kurul iznine başvurup bu konuda nitel araştırma yapabilir miyim? Sizce etik açıdan sıkıntı yaratır mı? Yazarsam şayet makalede projeyle ilgili bilgi ya da referans vermem gerekir mi?

Teşekkürler.

 
@cosmicstring teşekkürler cevap için.

Tek başıma yazmam yayımlatma konusunda daha mı düşük ihtimal?

Hocalarla görüşmeyi pek istemiyorum çünkü ne tez hocam- ne de projedeki hocam bana herhangi bir akademik katkı yaptı. Haliyle onların ismi ilk başta olsun diye bana akademik bilgi açısından faydası olmayan insanlarla yazmaya içim el vermiyor.

Yl öğrencisiyken yayımlatmak şu açıdan avantaj olacak sanırım okuldan etik kurul izni alabileceğim. Mezuniyet sonrası böyle bir izin olmayacağı için nitel yapamam betimsel analiz olur o yüzden.
  • Bartebly  (12.11.21 10:20:48) 
@pembe mezarlık teşekkür ederim cevabınız için.

İngilizce yazmayacağım. Dediğiniz gibi etik izni 1 sene ya da 6 ay tarih öngörerek alıp kenarda tutmak daha mantıklı.

Projenin hocasına danışmadan böyle bir şey yapmam kendi başıma. Bu konu ile ilgili bir konferansta bildiri yapmak istemistim. O zaman izin istediğimde tabii ki yapabilirsin, sadece anlatırken üni adı ve projemizden bahset demişti. Hoş bildiri yapamadım ama izin verir diye düşünüyorum. Açıkçasi bu cesaretle proje konusundan makale yazmayı düşünüyorum.

@cosmicstring
Projedeki verileri kullanmayacagim. Sadece projeye kendi yazdığım kısımlar üzerinden detaylandiracagim. Yani ben işin anket kısmıyla ilgilenmiyorum. Kendi yazdığım kuramsal kısmıni desteklemek için yarı yapılandırılmış nitel görüşmeler yapmayı düşünüyorum. Yoksa projeden kimsenin yazdığı kısma çökmem. Zaten hocanın da projeye bir şey yazdığı yok. Benim gibi birkaç kişiye projenin bir kısmını yazdırıyor. Misal analiz anket kısmının analizini de başka bir arkadas yazıyor.
  • Bartebly  (12.11.21 11:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.