[]

Coin dolandırıcılığı

Dolandırılan kişi mesela coinin izini sürse, örneğin iki kişinin de türk olduğunu farz edelim.

A kişisi telegramda B’ye bir form yolluyor. Böylelikle ona ait metamask cüzdan bilgilerini çalıyor. Orada ne var ne yok hepsini kendi metamask cüzdanına yolluyor.

Kendi cüzdanında çaldığı bütün malları BNB’ye çevirip, binance hesabına yolluyor. Oradan da paribu hesabına atıyor. Oradan da banka hesabına parayı geçiriyor.

Bu kişiyi tespit etmenin hiçbir yolu yok mu? Sonuçta binance ve paribu hesaplarında kimlik bilgileri mevcut?? Açıklayabilecek var mı?

 
O hesaba o coin'in nasıl geldiğinin bir önemi yok, yasal mevzuattan bağımsız işleyen bir sistem. Ayrıca bankaya çalıntı coin'lerin karşılığı olan paranın gelmesi de aynı şekilde bir sorun değil.


  • Zaman Tamircisi  (11.11.21 22:24:25 ~ 22:28:48) 
Velev ki yasal mevzuatta yeri var. İzini sürüp kişi tespiti yapılabir mi?


  • adwokat  (11.11.21 22:26:24) 
Cüzdanlar arası transferler zaten gizli bir şey değil ki biraz araştırırsan Vitalik Buterin'in hesabına neler gelmiş neler çıkmış görebilirsin.


  • Zaman Tamircisi  (11.11.21 22:30:14) 
Bu arada coin işi dünyanın şu an bir numaralı kara para aklama sistemi, senin aklından geçenin ne kadar ütopik olduğunu oradan hesap et.


  • Zaman Tamircisi  (11.11.21 22:36:27) 
Çalanlar binance’e paribuya atmaz işte. Dex’le ile çevirir, bridge’ler ile başka ağa aktarır oradan monero vb şeye çevirir neler neler yapılabilir. Kapalıçarşıda bile sorgusuz sualsiz usdt’yi dolara çeviren olduğunu duydum mesela. Dolandırıcı niye borsadan çeksin sisteme soksun?

Ama dümdüz bilindik yerlerde yapılırsa evet borsanın tokenlara el koyduğu oldu, duydum.
  • nhk ni youkosu  (12.11.21 10:05:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.