[]

Bu, bu gerçek değil dimi?

www.facebook.com

bu olay gerçek mi? gerçek değilse mevzu ne?


 
bana gercek olabilirmis gibi geldi. kit kaynaklar, cok talep..


  • kayranin kedisi  (06.06.10 00:24:42) 
japonyaymış diye duymuştum, oluyormuş rush hourda böyle şeyler.


  • talemon  (06.06.10 00:24:48) 
Çin'in önlenemez nüfus artışına ithafen yayınlanmıştı bu. Olay da orada geçiyor ve gerçek diye biliyorum.


  • Rochefort  (06.06.10 00:38:10) 
gerçek bu. başka versiyonlarını da görmüştüm. bizim metrobüsler gül bahçesi gibi geliyor bunu izledikten sonra.


  • durdenist  (06.06.10 00:38:46) 
toplu tasima araclarin isletilmesi sirasinda alabilecegi maksimum yolcu miktari bellidir daha fazlasini tasimak yolcular icin tehlikeli olabilir, yonetimler toplu tasima araclarinda buna uyulmasini saglarlar (ideal olani soyluyorum bazi ulkelerde trafik polisine rusvet vererek 14 kisilik araca 30 kisi alinabiliyormus diye duydum). Bence japonya ulasim araclarinin overcapacity calismasina izin vermeyecek kadar medeni ve insanlara saygili bir ulke bu yuzden ozellikler gorevlilerin insanlari iceri tikmaya calismasi gercekci gelmedi. ancak soz konusu ulke cin veya hindistansa orada bir kilo dometes bir insandan daha degerli oldugu icin gercek olma ihtimali yuksek.


  • thefin  (06.06.10 00:46:26 ~ 00:47:58) 
trene binemeyen kimse kalmıyor aslında. gerçek olmadığını o sebeple düşündüm. yahu neden böyle canhıraş bir şekilde binmeye azmediliyor ki?


  • sakingitarist  (06.06.10 00:48:17) 
herkes senin kadar sakin değil demekki gitarist :) insanların işi gücü var. ekmek parası uğruna o göreve geç kalmayalım diye böyle maymunluklara giriorlar. bende öğrencilik yıllarımdan bir gün bi arkadaşımla sabahlamıştım ve sokakta dolaşıyorduk. artık sabah insanların işe gitme vakti geldiğinde o boş caddelerde bir acelelik, bir telaş oluverdi. o an demiştim. ben böyle sabahın köründe kalkıpta bu kadar telaş içinde bir işe gitmeyeceğim. böyle bir yaşamın içinde hiçbirzaman yer almayacağım. teey. şimdi yıllar geçti. o insanların ki gibi bi işim gücüm olsun tek isteğim oldu.


  • daglien  (06.06.10 01:08:35) 
Evet gercek. Tokyo metrosu'nda geciyor olay. Hatta, boyle kalabalik zamanlarda bu itme isini yapan ozel gorevliler var ve bunlara 'oshiya' deniyor Japonya'da.


  • ermanen  (06.06.10 01:20:30) 
Sabahları iş saatleri ve akşamları iş çıkışında olüür bu, başka saatte rastlamadım.
yalnız bu video eski görevlilerin üniformaları böyle değil artık, ayrıca trenlerde eski bunun yerine maglev kullanıyorlar ve kadınları da rush hours da ayrı vagona alıyorlar.

  • calyxa  (06.06.10 04:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.