[]

Tek yaşıyan annem için güvenlik önlemleri

Evlendiğim için annem artık tek başına yaşayacak. Bir sitenin birinci katında oturuyor ama sitede güvenlik vs. yok. Dış kapısına güvenlik kamerası, kapıya da alarm taktırayım diyorum. Ayrıca eve de bir biber gazı ve bir şok cihazı alayım diyorum. Sorularım:

1) Sadece bizim kapıyı görecek şekilde apartman koridoruna güvenlik kamerası takmam yasal mı? Herhangi bir problemle karşılaşır mıyım?
2) Bu kamerayı taksam kim izleyecek, nasıl olacak pek de bilmiyorum. Acaba direkt bu işi yapan şirketlerle mi görüşsem?
3) Başka neler yapabilirim?

 
İç taraf kapı girişine wifi kamera takabilirsin. Uzaktan kontrolle 360 derece dönebilen modelleri var. Fiyatlar da uygun 350 civarın orta halli bir sey alırsın. Kurulumu kendin halledebilirsin


  • metos  (11.11.21 13:54:56) 
Biber gazı almanızı önermem, kapalı alanda çok hızlı yayılıyor, kullanmak zorunda kalırsa anneniz de en az karşısındaki insan kadar etkilenecek.

Pronet gibi güvenlik şirketlerinden birine abone olsanız daire kapısının üstüne kocaman bir zımbırtı taktıkları için caydırıcı da olur.

Pencereler için de pilli, ucuz alarmlar var, pencere açılınca baya yüksek sesle ötüyor. Pratik olabilir.
  • kobuzchu kiz  (11.11.21 14:11:40) 
Düşmeyi algılayan akıllı saat olabilir. Düşme algıladığında acil durum kişilerine bilgi gidebilir.


  • jazzabel  (11.11.21 14:24:30) 
öncelikle pronet gibi güvenlik firmaları ile görüşmenizi öneririm. annenize ya da size ulaşamadıklarında doğrudan polise haber veriyorlar ve ellerinde de değişik değişik cihazlar var. pencere dedektörü, hareket dedektörü, kamera, hatta gaz dedektörü vs var. kafanız çok rahat olur. gelirler tüm kurulumu kendileri yapar ve tüm takibi kendileri yapar. oturmuş sistemleri var.

eğer pronet gibi bir firma ile çalışmayacaksanız, o zaman kamera ve diğer dedektörleri kendiniz takmanız da mümkün .. önerim aynı marka üzerinden , tek program ile kontrol edebileceğiniz bir sistem almanız. aynı marka olmasa bile, aynı sistem üzerinden (örneğin tuaya) devam edin. ben 100 lira gibi bir fiyata tuaya destekli kapı-pencere dedektörü almıştım. doğrudan wifi'a bağlanıyor ve kapı açıldığında saniyesinde uyarı veriyor. ekstra bir ana parça istememesi nedeniyle mantıklı gelmişti.

kapı dışına kamera koymak konusunda, tüm apartman sakinleri olmasa bile en azından kattaki komşularınızla konuşmakta fayda var.
  • co2s2  (11.11.21 14:26:19) 
adı site demek ki bunun. güvenlik kamerası geçtim siteyi her apartmana gerekli artık.apartman yöneticisi ile görüşülüp bir güvenlik kamerası acil konulabilir atla deve değil sonuçta.
evde internet varsa bir ip kamerası konularak anneni telefonundan bilgisayarından izleyebilir kayıt da alabilirsin. çoğu harekete duyarlı. saat ayarı yapıyorsun mesela gece 1 de hareket olursa bana bildir diyorsun telefonun da, alarm la kamera uygulaması devreye giriyor izliyorsun.
ha uğraşamam diyorsan PRONET ve ya KALE GÜVENLİK bunlara da kolu kaptırdın mı kurtulman zor bunu da düşün derim.
  • jamswety  (11.11.21 15:13:36 ~ 15:15:38) 
Şayominin komple alarm seti var ek parcalar falan da ekliyorsun.

Uyelikli alarm sistemleri cok tehlikeli, abonelige girince cikamiyorsun.
eve hirsiz girse daha az maddi zarar veriyor.
  • divit  (11.11.21 16:12:23) 
Kapısında alarm, kamera falan hırsızlar için caydırıcı olduğu gibi cezbedici de olabilir. Bu kadar önlem alınmışsa içeride kimbilir neler vardır diye aklina karpuz kabuğu düşmesin sonra?

Bina girişine kamera, kapı dedektörü veya iceriye hareket sensörü düşünülebilir. Giris kat dediniz. Camlara darbe sensörü de takabiliyorlar bilginiz olsun.
  • Kirmizibavul  (12.11.21 15:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.