[]

Yurtdışından Türkiye'ye yollanan ürünlerin vergisinin hesaplanmasi

Hollanda'da bir arkadaşım var. Bana kargo ile bir şeyler yollayacak. Yeni alınan ürünler değil, kendi sahip olduğu birkaç kıyafet.
Bunlar gümrüğe takılırsa nasıl vergi hesaplayacaklar?



 
İlgili ürünler faturasız geleceği için, kesin emin olmamakla birlikte bildiğim şey şu; gümrük memuru bu şeylere bir paha biçip ona göre vergilendirme yapacak. AB ülkesi olduğu için %18 + diğer bedeller (sunum ücreti vs.). AB ülkesi olmasaydı %20 olurdu.

Yine emin değilim ama gümrük memuru paha biçerken bildiğin internetten fiyatını araştırıyor, ona göre fiyat belirliyor.
  • himmet dayi  (11.11.21 11:46:24 ~ 11:46:41) 
gümrükcü bir arkadasim internetten bakarlar demisti.


  • Coma  (11.11.21 13:18:21) 
Internetten fiyatını bulabileceği ürünler değil, vintage ürünler. Zaten o yüzden nasıl yaparlar bilemedim.


  • sckxyss  (11.11.21 14:09:58) 
Markalı ürünler değilse bence küçük bedeller yazar. Tamamen tahmin ama bu. Altı üstü kıyafet yani. Çok vergi çıkarmaz diye umut ediyorum.


  • himmet dayi  (11.11.21 14:11:12) 
Fikir vermesi acisindan yaziyorum. Yakin zamanda Ingiltere'den 12 kilo esya yolladim, tamami sahsi kiyafet. 80 lira ucret cikti. Koli acilmisti bu arada, acip bakmislar yani.


  • voyager 1  (11.11.21 14:15:47 ~ 14:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.