[]

arabaya antifiriz nerede koydurulur

ben ömrü hayatında yetkili servis dışında bir yere gitmedim. şimdi aldığım arabanın garantisi ve yetkili servis geçmişi yok. bosch car servis diye bir yerde yapılmış tüm bakımları.
exper antifiriz yok oydurun dedi. bunun için nereye gideyim. lokasyon kağıthane araba seat



 
Yetkili servis koyar, bosch da koyar benzinlikler de koyar.
Hatta sen bile koyarsin.

  • divit  (11.11.21 10:51:36) 
Herhangi bir benzinlikte bile koyarlar. Radyatör suyuna eklenecek. Şart mı? Erzurum'da değilsen hayır.


  • himmet dayi  (11.11.21 10:52:28) 
Antifriz kafanıza göre koymamanız gereken bir şey. Antifriz eklemek çok kolay; motor soğukken kapağı açıp ekliyorsunuz. Ama içindeki antifriz-su oranının ölçülmesi gerekiyor. Bunu ölçen cihazla oranına bakılıp uygun antifrizi (organik-inorganik vs.) eklerler. Ağır bakımlarda tamamen boşaltılıp değiştirilmesi de gerekir. Antifriz sadece soğuk havalar için değil sıcak havalar için de önemlidir. Ayrıca motor bloğunu korozyona karşı korur.


  • Abdurrahman  (11.11.21 10:58:23 ~ 11:00:54) 
Antifriz koymak kolay da daha önce hiç antifriz konmamışsa ve araç yeni degilse sağdan soldan su kaçakları sizi bekliyor.


  • fikox  (11.11.21 11:13:26) 
Soğutma sistemindeki su bir miktar boşaltılıp, radyatör kapağından gerekli miktar antifriz eklenecek.

Genleşme kavanozuna antifriz ekleyip sizi gönderen bir yere itibar etmeyin.

Aslına basit bir işlemdir, radyatörlerin alt kısımalrında bir tapa olur boşaltım için. Orayı açıp/gevşetip suyu biraz boşaltacaksınız.

Sonra gerekli miktar antifrizi ekleyip eksik kalırsa üstüne su tamamlayacaksınız, en güzeli sanayide antifriz ölçümü yapabilecek bir yerde yaptırmanız. Artık hemen her ustada var bu aletler.
  • John Bloor  (11.11.21 11:15:02) 
eski araba olsa benzinlikte koy git derdim fakat yeni araçlarda benzinlikte koydurtmanı tavsiye etmem. araçtan araca koyulacak antifriz türü, miktarı ve saf su oranı değişiyor. önce içindeki eski antifrizli suyu boşaltıp yenisini koymak gerekiyor. o yüzden seat'tan anlayan bir ustaya gösterin o halleder.


  • false pretension  (11.11.21 16:20:33 ~ 16:20:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.