[]

Satılan ev ve yeni ev sahibi

Selamlar,

Evimiz satıldı, apartmandaki herkes yıllardır oturuyor. Normalde zamlar tüfe oranında yapılmalı diye biliyorum. Ev sahibi değişince tüfe oranı geçerli değil diye duydum. Yeni gelen kişi kafasına göre bir kira mı söyleyecek, nasıl olabilir, alt limit üst limit yok mu?


 
kira sözleşmesi aynı şartlarla devam eder


  • hadsafhada  (09.11.21 14:04:47) 
anlaşabilirseniz anlaşırsınız, diğer türlü ihtarname çekerse süreç başlar 6 ay sonra falan çıkman gerekir.

Fakat 1 ay içinde ihtarname göndermesi gerekiyormuş yoksa eski sözleşmenin şartlarını kabul etmiş gibi görünüyor bildiğim kadarıyla. Yine avukat birilerine sor. Tüfe değil de birazcık daha üstüne anlaşabilsen iyi de olabilir aslında. Kendi oturacaksa zaten yapacak bişey yok. (ama 6-7 ay daha oturabiliyorsun yasal olarak, hatta dava vs. uğraşılırsa daha da uzuyormuş. Ben uğraşmak istemedim ama mesela)
  • nhk ni youkosu  (09.11.21 14:06:11) 
1 ay ihtarname ile 6 ay içerisinde tahliye talebi, satınalan kişinin kendisinin/altsoyunun/üstsoyunun o evde oturacağını iletmesi, o bölgede evi olmadığını ispat etmesi durumunda geçerlidir.

diğer türlü, satınalan kişinin sözleşmedeki bazı maddeleri reddetme hakkı saklı kalmk koşuluyla, önceki ev sahibi ile yapılan sözleşme aynen devam eder.
  • altinci nesil caylak  (09.11.21 14:20:01 ~ 14:20:56) 
Ne isterse o diye bir şey yok. Sözleşme devam eder.


  • himmet dayi  (09.11.21 14:38:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.