[]

Masaustu hard diskine laptopta sistem kurmak?

Selam. Isyerindeki bi masaustu bilgisayarin hard diski cortladi. Gecici sureligine 2.5” laptop hard diskine sistem (win7 32bit olmasi gerekiyor) kurup kalici cozum bulana kadar kullanmayi dusunuyorum. Simdi ben bu hdd’yi kendi laptopuma taksam, sistemi kursam (indirdim hazir), sonra sistem kurulu hard diski laptoptan cikarip sirketteki kasaya taksam sorunsuz calisir mi?

Sahada bazi imkanlar biraz kisitli oldugu icin denemeden once sorayim dedim.


 
Laptopun kendi driverlarını indirmesi lazım ilk açtığında. Sürer biraz ama Wifi varsa sorun olmaz


  • bana kedicik derdi  (09.11.21 13:08:52) 
@bana kedicik derdi

Peki o driverlar ile direkt masaustune bagladigimda acilir mi pc? Herhangi bi islem yapilmayacak, sadece 1 program calistirmasi gerekiyor kasanin.
  • icim urperiyor  (09.11.21 13:37:56) 
o şekilde yaparsan çalışır mı bilmiyorum.

geçtiğimiz aylarda hasleo win to usb programını indirerek bootable windows yaptım harici hardiske ve usb belleğe, windows ve mac de çalıştı ama lisanslı olanın özelliği şu mac için de bootable yapıyor. yani macle işin yoksa free olan işini çözer.

www.easyuefi.com

neyse sonra baktım çok vavaş oldu, 64 gb nispeten hızlı bi usb alıp kurdum sorunsuz kullanıyorum mac de ve ciddi ciddi iş görüyor.
  • killerbee  (09.11.21 13:44:14 ~ 13:51:13) 
Sorun olur. Kolay bir işlem değil. Şurada detayları var: www.howtogeek.com


  • himmet dayi  (09.11.21 14:49:20) 
Daha önce çok kez yaptım, eğer soruyu yanlış anlaamdıysam;

laptopa diski takıp sıfırdan win7 kurun, laptopta işlem yapmayacaksanız laptop driverlarını yüklemenize gerek yok.

kurulum bitip win7 diskten çalışır hale gelince, diski söküp masaüstü kasaya takın.

Sonra o kasada açıp o kasaya ait driverları yükleyin (win7 kendi yüklemezse, ki yükler %99)
  • John Bloor  (09.11.21 15:38:42) 
Hard diski her seferinde yeni cihaza bağladığında optimizasyon yapar eğer driverları kurulu ise. Açılır ama zaman alır. Bu söylediklerim w10 için geçerli.


  • bana kedicik derdi  (09.11.21 17:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.