[]

Iphone 13 Pro

Hiç apple ürünü kullanmamış biriyim.

Uzun yıllardır xiaomi mi 6 kullanıyorum. Zamanına göre inanılmaz telefon 6 gb rami 128 gb hafızası var. Geçenlerde bi teknoloji mağazında iphone 13 proyu gördüm gerçekten görüntü olarak çok beğendim. Özelliklerine baktığımda da ilk defa apple efsane bir şey yapmış diye düşünüyorum. Maddi konuyu bir kenara bırakırsak bu telefonu iyi bir android amiral gemisine tercih etmek mantıklı mı sizce? Xiaomi yeni amiral gemileri de 10-13k arası gibi duruyor zaten.

Edit: Telefonu kullanım amacım tamamen teknolojik merak. Özellikle tek beklendim uzun yıllar sağlamlığını koruması.

 
13 Pro piyasadaki en güçlü telefonlardan biri. Android amiral gemileriyle kıyaslandığında donanım olarak daha düşük seviyede oluyor genelde iPhone ama işletim sistemi ile o aradaki farkı kapatıyor. Piyasanın en iyisi diyemeyiz belki ama bazı alanlarda (video render gibi) açık ara önde olduğu bir gerçek. Apple dünyası güvenlik nedeniyle android'e göre daha kapalı oluyor. Özellikle veri transferi konusunda android kadar pratik değil çoğu zaman ama sağlamlık ve uzun yıllar kullanım bakımından bence rakipsiz.


  • himmet dayi  (09.11.21 11:46:20) 
1 haftadır kullanıyorum iphone 13 pro. önceki telefonum iphone 6ydı. android kullanmadım hiç kıyas yapamam ama iphone almamın sebebi min 5 yıl kullanabiliyor olmak. 13 prodan da şu ana kadar çok memnunum.


  • tuborg yesili  (09.11.21 11:52:51) 
iphone işlemcisi akıllı telefonlardaki en hızlı işlemci oluyor genelde son sürümü.

rami bir tık düşük oluyor mesela ama proların 6 gb rami var. ios cihazlar için fazlasıyla yeterli.
onun dışında donanım hususunda androidden bir eksiği yok. pili eksiktir ama onu da kapatır.
  • jelly bear  (09.11.21 11:57:00) 
Muhakkak güzel telefondur ama ben eşime 12 Pro alırken beklentim daha yüksekti. Benim için o beklenti karşılanmadı. Onu görünce kendi telefonumu yenileyeceğim zaman iPhone düşüneceğimi sanmıyorum. Şu an Huawei P20 Pro var, iki buçuk yıldır kullanıyorum ve çok memnunum.

Xiaomi 11T Pro kendi sitesinde kampanyalı bir fiyattan satılıyordu. Bir kontrol etmenizi öneririm.
  • pispinti  (09.11.21 12:00:34) 
Donanımları kağıt üzerinde kıyaslayarak düşük ya da yüksek diye nitelendirmek yanlış bir değerlendirme. Çünkü performansı etkileyen pek çok parametre var. Şöyle örnekliyeyim;

Diyelim ki ben bir android uygulaması geliştiricisiyim. Yaptığım uygulamayı hiçbir engele takılmadan markete koyabilir ve siz de telefonunuza indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak ios işletim sisteminde uygulamanızın markete konabilmesi için pek çok kriteri yerine getirmeli ve uygulamanız gerçekten de optimize edilmiş olmalı, aksi takdirde yayınlanmaz.

Elbette optimize edilmiş uygulamaların işletim sistemine uyumu çok daha yüksek ve ihtiyacı olan işlemci gücü vs çok daha optimize edilmiş ve az olacaktır. Androidde ise böyle bir denetim olmadığı için çok daha yüksek işlemciler vs ye ihtiyacınız olacak.

Bunun avantajı olduğu kadar dezavantajları da var. ios iyi android kötü demiyorum sadece ihtiyaçların farklılığından ve optimize işletim sisteminden bahsediyorum.

Sorunuzun cevabı biraz da burada, uzun yıllar dayanır mı? Evet dayanır, ben hala iphone 6s kullanıyorum ve hala güncelleme alıyor, hala pil hariç hiçbir performans kaybı yok ki onu da değiştirdim muhtemelen minimum 1-1,5 sene daha arkama bakmadan kullanırım. bir telefonu performans kaybı olmadan 6-7 yıl kullanmak muazzam bir şey bence.
  • thracia  (09.11.21 12:10:40) 
son model bir iphone, piyasadaki en iyi telefondur. yıllardır böyle olmuştur.

sonrasında da seneler ilerledikçe iphone ile aynı sene çıkan telefonlar yavaş yavaş dökülmeye başlar. 3-4 sene sonra iphone'lar hala canavar gibi çalışırken, samsung'lar falan darmaduman olur.
  • co2s2  (09.11.21 12:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.