[]

kampanya sorulari (black friday, 11.11 vs..)

merhaba,

ilk sorum, 11.11 nereden cikti? sadece bizde mi var? indirim orani olarak black friday ile arasinda fark var mi?
ikinci sorum, indirimin indirim oldugunu anlamak icin ne yapmaliyiz?
ucuncu sorum, muhtemelen herkes elde telefon indirim saatini bekleyecek. taktik falan var mi? urunu favoriye ekleyip bildirim mi bekleyelim?

 
11.11 için bkz. google. diğer urunler vs icin de varsa aklinizda alacaginiz, bir yere not edin. öncekilerde hep indirim ayagina pahaliya sattiklari oldu.


  • evimin paspasi  (09.11.21 10:12:30) 
11.11'in nereden çıktığını bilmiyorum. ama sadece bizde yok. aliexpress'te de 11.11 indirimleri var birkaç yıldır.

indirimin indirim olduğunu anlamak için akakce, cimri gibi sitelerden 6 aylık, hatta 1 yıllık fiyat grafiğine bakabilirsin. geçtiğimiz aya göre gerçekten indirim mi var yoksa öncesinde bindirim mi var belli olur.

stoklarla sınırlı değilse elde beklemeye gerek yok. ilgili saatte girip alınabilir. ama ürünü favoriye eklersen indirim direkt bildirim olarak gelir ilgili platformdan. akakce'de de böyle bir şey mümkün ama akakce'nin siteleri dizinlemesi biraz geç olabilir. bazen indirim bildirimi gelince girip baktığımda indirim bitmiş oluyor örneğin.
  • himmet dayi  (09.11.21 10:13:24) 
Yanlış hatırlamıyorsan N11 yapmıştı ilk 11 kasım indirimini. Ama yanlış da olabilir o dönem şey diye düşündüğümü hatırlıyorum "black friday'e karşı ismine uygun bir kampanya günü yapmış".

Ben beklediğim ürünlerin ekran görüntüsünü alıyorum, o güne yaklaştıkça da kontrol ediyorum.
Şimdiye kadar bir kere black friday de doğru düzgün alışveriş yaptım.
O dönem d&r "normaldi" bir sürü kitap, istediğim bir dvd setini yarı fiyatından bile uyguna almıştım neredeyse.
Biletixten 1 liraya / 5 liraya etkinlik biletleri yakalamıştım.

Son birkaç yıldır gözlemim şöyle;
1 ay kadar önce ekran görüntüsü alıyorum ayın ortalarında yükseliyor indirim günü ilk fiyata düşmüş gibi takılınıyor.
Hatta bazı siteler ilk fiyattan da yükseğe düşmüş gibi yapabiliyor.
  • mutekebbir  (09.11.21 10:17:02) 
11.11 Çinde 3-4 kişilik bir grup erkeğin bugünü bekarlar günü olarak kutlamaya karar vermesiyle başlıyor, internette viral olmaya başlayınca firmalar bugüne sahip çıkıyor. Önce Alibaba, sonra çin'in önde gelen firmaları derken olay Türkiye'de dahil 200 ülkede indirimlerin yapıldığı bir pazarlama günü halini alıyor.

Black Friday daha çok christmas haftası öncesi aile evine gitmeden herkese bir hediye alalım kafasıyla çıkmış sonra o da bir pazarlama çılgınlığına dönüşmüş.

akakce.com 'da ürünlerin son 6 aylık fiyat bilgisi yer alıyor, oradan az çok belli oluyor, ürünün şişirme bir indirim mi yoksa gerçekten mi indirime girdiği.

taktik bilmiyorum ama dediğiniz gibi favoriye ekleyip bildirim beklemek mantıklı
  • elvan abeyiylegezse  (09.11.21 10:28:14) 
11.11 singles' day diye geciyor bildigim kadariyla (1111 diye). ama neden alisverisle baglantilandi onu bilmiyorum ben de. black friday ise sukran gununden onceki cuma gunu oluyor. amerika'da gercekten gercek indirim yaparlar, bizde bindirimi indiriyorlar sadece (ki bence bu sene o da pek olmayacak kur tam ekim ayinda saka yapti cunku ve soylemeye gerek yok ama her sey ithal malum).

gercek indirim oldugunu anlamak icin ben cogunlukla fiyat takibi yapiyorum. mesela bu indirim donemini oto koltugu almak icin bekliyordum ama kurlar bu haldeyken mumkun degil bekledigim fiyata inmeyecek. amazon'da guzel bir fiyat yakalayip aldim dun aksam. yine takip edicem 26sinda amazon ustune bi indirim daha yaparsa aldigimi iade edip yeniden siparis vermeyi planliyorum. onun disinda akakce gibi sitelerde 6 aylik fiyat grafikleri oluyor, oradan da bakilabilir almadan once. ama tekrar soyluyorum bu donemden sonra cok da bi indirim veya bindirimden eksiltme olmayacaktir cunku kur cok yukseldi. herkes aldigini alsin birkac aya hicbir sey alinamayacak bence :)

ben sepete ekleyip bekliyorum bazen sepette ekstra indirim olabiliyor onu da gormus oluyorum. ilk basladiginda cogunlukla uygulamalar kilitleniyor zaten herkes bi anda girmeye calistigi icin. ama acabildigim anda aliyorum ben alacagimi zaten sepette hazir bekliyor oldugu icin.
  • in vino veritas  (09.11.21 13:03:40) 
Ali Express çıkardı diye hatırlıyorum. Amazon'un Cyber Monday'i gibi hiçbir karşılığı olmayan bir alışveriş çılgınlığı günü. Markaların satış yapmak için milleti gaza getirmeleri işte. Zaten Kasım ayının maşallahı var, Singles Day, Black Friday, Cyber Monday falan diye gidip sonuna doğru da Christmas'a bağlıyor...


  • salihdt  (09.11.21 15:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.